Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]Благодаря Ти, Господи!

Моята прапрабаба, отдавна починала, беше проста сирийска селянка и не можеше нито да пише, нито да чете. Въпреки това беше много религиозна. Каквото и да правеше, Бог беше постоянно на устата й. Но тя изричаше не само името Му, а и „Благодаря Ти, Господи; благодаря Ти, Господи" поне по сто пъти на ден. И не само когато се случваха хубави неща. Супата изкипяваше и ужасно изпоцапваше всичко, а тя чистеше и повтаряше: „Благодаря Ти, Господи. Благодаря Ти. Благодаря Ти, Господи".


Попитах я защо благодари на Бога за нещо лошо. Тя се засмя и отвърна - защото когато се случи нещо лошо, тогава забравяме връзката си с Бога (тоест, с нашата висша сила). По онова време ми се струваше много странно, защото настояваше и аз да правя същото. Ожулвах си коляното, а тя ме караше да кажа: „Благодаря Ти, Господи". Колкото и да е странно, явно действаше, защото коляното започваше да ме боли по-малко.
После навърших пет години и тръгнах на училище. Тъй като бях с различен етнически произход, синеоките и русокоси деца ми се подиграваха. Заради мургавия ми тен ми викаха „чернилка". Мразех училището и умолявах родителите си да не ме карат да ходя повече. Беше им жал за мен, но не можеха да ме закрилят вечно. Тогава моята situ (сирийската дума за баба) чу какво става и ми напомни, че трябва да казвам „Благодаря ти, Господи" Всеки път, когато децата ме обиждат. Помислих си, че това е най-глупавият съвет, който съм чувал.
Но няколко дни след този разговор, когато цяла група момчета започна да ми крещи „Чернилка! Чернилка! Чернилка!", нещо се случи. Сдържах сълзите си и с всяка частичка на тялото си се стараех да не бъда „лигльо" и да не им позволя да ме видят как плача. Но не можех да се спра. Сълзите щяха да рукнат въпреки всичко.
Тогава си спомних бабиното „Благодаря Ти, Господи!".
Започнах мълчаливо да си го повтарям. Благодаря Ти, Господи. Благодаря Ти, Господи. Помогна! Не знам точно какво се случи, но сълзите секнаха. Изведнъж вече не ме интересуваше какво си мислят те. Може би защото сега знаех, че и аз имам приятел - Бог.
Всичко това беше преди много време. След това станах успешен сценарист. Пътувал съм по целия свят и съм срещал стотици прекрасни хора. Животът ми е по-добър, отколкото някога съм очаквал. И през цялото време аз постоянно си повтарях „Благодаря Ти, Господи”. Понякога го казвам по сто пъти на ден - точно като скъпата ми баба. Дори ми се иска да го изрека и сега.

„Благодаря Ти, Господи. Благодаря Ти, Благодаря Ти, Господи".

Покойният Мъри Салем беше актьор и сценарист и създаде сценария на хитовия филм „Ченге в детската градила", в който главната роля се изпълнява от Арнолд Шварценегер.

Мъри Салем

Папка: Благодарност | Разгледан: 2897 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         3.236.209.138           Вторник          28.03.2023, 16:36