Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

 Пими ® » Луиз Хей » Благодарност
Благодарност [52] Медитации за изцеление на живота [127]
Излекувай живота си [9]



Безусловна благодарност

Много е лесно да изпитваш благодарност в моменти, когато някоя приятелка прави всичко по силите си, за да ти помогне, или когато получиш особено хубав подарък. Лесно се изпълваме с благодарност и в духовни моменти: въздействаща църковна служба, интензивна медитация или когато даден проблем като по чудо се реши мигновено.

Ами другите моменти - онези, които не предизвикват благодарност толкова лесно? Възможно ли е да останем съсредоточени върху признателността, когато всъщност не сме признателни за случващото се край нас? Много често нашата благодарност „прескача" като надраскана грамофонна плоча. Когато ситуациите я оправдават, сърцата ни се изпълват с благодарност. Но в останалите моменти ние забравяме вечните сили, които постоянно преминават през живота ни. Мислим си: „За какво да изпитвам благодарност?" - тоест, когато не сме отворени и не си даваме сметка за ненатрапчивите и неуловими уроци и чудеса, скрити в обикновените неща. Защото всъщност винаги има за какво да бъдем благодарни.
Величествената Божествена сила постоянно действа и ни дава точно онова, от което имаме нужда, за да се учим и да израстваме. Законът на вселената автоматично и мигновено ни осигурява постоянен поток от възможности да откриваме ценни истини за себе си. Ние винаги привличаме съвършения урок, подходящ за настоящите ни блокажи, желания или въпроси. Не е необходимо да правим каквото и да било, освен да забележим тези уроци, когато се появят. Ако не разпознаем скритите в тези ситуации възможности, ще ги изживяваме отново и отново, докато накрая схванем. Благодарността е нашият начин да казваме на всяка ситуация: „Привет! Очаквах те! Благодаря ти, че си тук да ми помогнеш да се поуча и да израсна". Ние сме по-силни, по-мъдри и изпълнени със спокойна сила, когато се изправяме пред всеки житейски урок по такъв благосклонен начин. Благодарността показва на нас и на вселената, че вярваме в духовния закон за причината и следствието. Изправяме се безстрашно пред всяка ситуация, уверени, че тя е следствие на нашите мисли. Никоя ситуация не е наказание или награда. Тя просто е следствие.
Затова всяка ситуация, в която се озоваваме, е възможност да се погледнем в огледалото и да видим съвършено отражение на мисловните си модели. Всички събития - все едно дали ги наричаме негативни или положителни - са продукт на нашите мисли. В тази подредена вселена е невъзможно да привлечеш ситуация, която не е в хармония с мислите ти. Ако не ни харесва какви събития привличаме, можем да се опълчим срещу техния първоизточник: нашите мисловни модели. Духовното израстване е резултат от откриването на мисловните модели, които не са подходящи за нас, и заменянето им с по-здравословни модели. То е като плевене на градина.
Независимо от формата или физическата проява на ситуациите в живота ви, възприемайте ги като учители, изпратени с любов за ваше благо. Тези учители са ваши водачи, които ще ви помогнат да откриете ограничаващите и почиващи върху страха убеждения и да се освободите от тях. Чрез тези учители ще се научите да вярвате и да се осланяте на Божията любов. И колкото повече се осланяте на Бога, толкова по-широко ще отварите вратите за прилива на хармония и изобилие.
Една от клиентките ми откри благословените последствия от безусловната благодарност по драматичен начин. Непосредствено преди сеанса ни по телефона аз медитирах и затова бях напълно съсредоточена върху Любовта. Първите й думи бяха, че колата й внезапно се е повредила и че не може да си позволи да плати няколко стотин долара за ремонта й.
Спонтанно заявих:
- Чудесно! Бог вероятно е планирал нещо страхотно за теб. Хайде да Му благодарим.
Моята клиентка - силно вярваща жена - пое дълбоко въздух и се поколеба може би за миг. После духът на молбата ми я завладя.
-Добре, искам да вярвам, че всичко това е за добро. Но нямам идея как... - отвърна тя.
- Как зависи от Бог, не от нас - успокоих я. - Хайде просто да благодарим и да бъдем сигурни, че всичките ти нужди вече са удовлетворени.
Заедно отправихме благодарствена молитва към Създателя. И двете знаехме, че ситуацията е изключителна и че този вид ситуации винаги водят до незабравими прояви на силата на Духа.
Разговаряхме, докато тя наистина се успокои и повярва, че нуждите й вече са удовлетворени. Основните принципи на изявата отразяват думите на Исус в Новия завет:

„И всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите".
Успешното манифестиране зависи от три фактора:
1. утвърждаване, че нуждите ти вече са удовлетворени,
2. вяра, че това е истина,
3. и благодарност за полученото.

Когато клиентката ми успя спокойно да задържи тези три фактора в мислите си, аз я помолих да остави нещата на Бог. В този момент решаването на затрудненията с колата стана неизбежно, тъй като тя бе демонстрирала безусловна благодарност.
Винаги изпитвам признателност, когато мой клиент привлече нещо, наподобяващо преминаване през огнен кръг. Знам, че след като човек се е изправил пред плашеща ситуация, държейки ръката на Духа, той никога повече няма да си помисли, че е сам във вселената. Ще знае от личен опит - че винаги може да се довери на Бога. След решаването на тези емоционални ситуации човек винаги вярва в себе си и в Бога повече, отколкото преди.
Скоро след сеанса моята клиентка ми се обади с добра новина:
- Бяхте права, д-р Върчю! - извика ентусиазирано в ухото ми тя.
- Напълно неочаквано една от моите колежки ми даде своята предишна луксозна кола на нищожна цена и поиска само 100 долара аванс!
Откакто демонстрира вярата си в Бога, клиентката ми вече не е същата. Сега тя вижда в предизвикателствата възможности за израстване, каквито те наистина са.
Животът й тръгна напред със скоростта на светлината, защото тя вече не се страхува, че е сама или е в опасност. Сега тя знае истината, която е валидна за всички:

Благодарността ни издига над всички земни тревоги и притеснения. С безусловна благодарност си осигуряваме вечно изобилие и израстване.


Дорийн Върчю, доктор на философските науки, е метафизик и доктор по психология. Тя е автор на множество бестселъри, включително „Ангелски видения", и често участва в предавания по радиото и телевизията. Редовно сътрудничи на печатни издания и всяка седмица провежда семинари в страната. Ако бъде възприета правилно, всяка ситуация се превръща във възможност за изцеление. „Курс на чудесата".

Дорийн Върчю

Папка: Благодарност | Разгледан: 2339 | Любовен | Еротичен | Дневен | | Дар Добавил: Пими
Контакт         18.116.51.117           Петък          26.04.2024, 22:18