Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Тайните послания на Водата » Съзнанието сътворява всичко
Съзнанието сътворява всичко
Докато все повече се очаровах от удивителните сили на водата, имах щастието да проведа експерименти с много видове вода по света - всяка проба има своите уникални и прекрасни качества.
Можах обаче и да видя със собствените си очи как водата по света се замърсява. Световната търговска организация твърди, че двадесетият век е започнал с война за петрол, но че в двадесет и първия век ще станем свидетели на война за вода.
Споменах вече, че в Япония няма чешмяна вода, способна да оформя цели и завършени кристали поради използването на хлор. Хлорът, въведен в началото на двадесетия век в Лондон, се използва в Япония повече от петдесет години.
За разлика от чешмяната вода водата от извори, горните пластове на реките и други естествени източници създава прекрасни кристали. Голяма част от появяващата се сега от земята вода е паднала от облаците преди повече от петдесет години - горе-долу по времето, когато започва индустриализацията в Япония.
Замърсяването на дъждовната вода е достигнало световен мащаб. Опитах се да направя снимки на кристали в чешмяна вода, замърсена с диоксин, но не можах да накарам водата да произведе дори сянка на кристал. Индустриалните отпадъци кръжат и разпръскват отрови по света.
Все пак надежда има. Хората от градовете със замърсена от диоксин вода проявяват голям интерес за предпазване на водата си и от година на година става все по-лесно и по-лесно създаването на кристали.
Видяхме чрез снимките на кристалите, че водата е огледало на душите ни. Как изглеждат нашите души и как трябва те да изглеждат? Въпроси, чиито отговори също може да бъдат дадени от водата.
Накъде вървим? Каква е ролята ни за опазване на планетата? Отговорът ще дойде едва когато признаем величието на човека. Може би е време да престанем да го виждаме като зъл гений. Мисля, че подценяваме вродените способности, които има всеки от нас. Ние притежаваме огромна сила.
Учените преценяват, че съществуват между 108 и 111 елемента. (Предполагам, че броят им е 108 - по причини, които ще обясня.) Досега в човешкото тяло са установени 90 елемента - от всички живи същества само човешкият организъм съдържа толкова много елементи. Предполагам обаче, че все още има останали в нас елементи, които предстои да бъдат открити (или че ще получим останалите елементи като еволюираме и все повече се приближаваме към съвършенството на човека).
По-напреднали в еволюцията си същества съдържат по-голям брой елементи. Сравнени с хората, растенията съдържат далеч по-малко елементи. Можем да заключим, че по-малко елементи означава по-малък емоционален капацитет. И други животни могат да усещат мъка, но най-вероятно само хората (и същества, еволюционно близки до хората) са способни на по-висши емоции - на скръб и страст.
Ако вземем предвид, че човешкото тяло само по себе си е една вселена, естествено е да заключим, че носим в себе си всички елементи. Съгласно будизма човешкото тяло е родено със 108 земни страсти (като обърканост, привързаност, ревност и суета), които ни измъчват през целия ни живот. Логично е да заключим, че 108 страсти съответстват на 108 елемента.
Всъщност първият вибрационно-разкриващ апарат, който въведох в Япония, измина дълъг път, за да докаже моето твърдение. Апаратът можеше да измерва уникалните вибрации, излъчени около нас, и да ги възпроизведе във водата. Можех да измервам вибрации, идващи от много различни хора, и разбрах, че негативните вибрации, които излъчваме, съответстват на вибрациите, излъчени от различни елементи.
Например вибрациите, създадени от яд, са еквивалентни на тези от живак, а от скръб и печал - на алуминий. По същия начин несигурността се отнася към кадмий, отчаянието към желязо, стомана, и напрежението към цинк. В последните години бе открито, че ползването на алуминиеви тигани и готварски прибори може би е съдействащ фактор за болестта на Алцхаймер. Може би е вярно, защото алуминият има същата вибрационна честота като скръбта, така че скръбта й мъката в старческата възраст призовават алуминия, което води до възникването на Алцхаймер. Жоан Дейви разказва следния интересен епизод:
Физик провеждал експеримент, в който изучавал как местоположението на звездите влияе върху водата. Като използва вода, съдържаща различни минерали, той изследвал колко лесно хартията попива вода, когато звездите са в определено положение.
Например, когато Сатурн има голямо влияние върху Земята, оловото отговаря, като бива попито от хартия, докато други елементи - като мед, сребро и стомана, дават малък или никакъв отклик.
Можем да заключим, че има тясна връзка между Сатурн и оловото. Металите отговарят на чувствата и настроенията на хората и следващото логично заключение е, че Сатурн е тясно свързан с чувството на гняв.
Може би отношението между съзвездията и личността, за което астролозите говорят, да има нещо общо към отношението с металите.
Значима теория за мен, най-вече защото имам свои идеи за отношението между 108-те земни страсти и елементите. Броят на планетите в Слънчевата система е 9, число, което, ако се умножи по 12, ни дава 108. Използвайки периодичната таблица, някой ден ще сме в състояние да установим коя планета с кой метал е в съотношение.
Докато пишех черновата на тази книга, гледах телевизионна програма, в която се говореше, че всички елементи на Земята са се създали от високата температура на експлодираща в далечния Космос звезда. Ето още една интересна част от пъзела.
През живота си ще бъдем подвластни на 108-те земни страсти, но как ще се справим с негативните емоции, които изглежда не можем да избегнем? Как да се справяме с негативни чувства, е онова знание, което ни е нужно, за да се чувстваме добре в живота. Какво трябва да правим, ако се окажем обхванати от гняв, скръб, завист или други негативни мисли?
Първо трябва да разберем, че не е възможно, нито пък е необходимо, да се отървем от емоциите си. Няма човек, който е напълно освободен от негативни мисли. Всички носим в себе си паметта на нашите предци от далечното минало, започнало с пробуждането на първото човешко същество, и сме предопределени да наследим част от тяхната негативност.
Наистина е мъчително да не можем да премахнем постоянните негативни мисли и чувства, които непрестанно разяждат душата ни.
Отговорът, основан на Закона на вибрацията, е съвсем ясен. Всичко, което трябва да направим, е да излъчим емоция, противоположна на негативната. От съчетанието на две противоположни вълни негативната емоция умира.
Преди няколко години в японски университет бе разработен метод за заличаване, на звук със звук. Произвежда се шум, който служи да се анулира нежеланият шум, и така се създава тихо пространство (например около телефон). С установяване дължината на вълната на нежелания шум учените били в състояние да създадат точно обратния шум и да го предадат по високоговорители, напълно ликвидирайки звука в определена област. Методът бил вече използван, за да се анулира шумът от автомобилните двигатели.
За всяко негативно чувство има точно противоположното позитивно чувство. Следващият списък съдържа емоции, които създават противоположни честоти:

омраза - признателност
гняв - доброта
страх - кураж
неспокойство - душевен мир
напрежение концентрация

Фактът, че две противоположни чувства изпращат същата вълна, е важен по две причини. Първо, като Джекил и Хайд, всички ние сме двулики. Вероятно знаете, че лесно избухливите хора са склонни веднага да се разплачат и не е рядко някой, който е смятан от всички за добър човек, неочаквано да извърши престъпление. Често чуваме истории как някой мъж, който е мил и нежен към любимата си, става яростен и агресивен, щом тя му каже, че го напуска.
Както не съществува човек, който да няма капка зло в себе си, така и няма такъв, който е напълно зъл. Фактът, че някой изпитва противоположни чувства, го прави просто човек.
Ако сте ранени от чувство на омраза, то трябва да потърсите лечение в чувството на признателност.
Все пак ще ви е трудно да изпълните сърцето си с благодарност, ако то вече е наситено с омраза към другите. В такъв момент е по-добре да разчитате на помощта на лечител. Може би чудотворната вода на Лурд във Франция, за която се говори, че притежава лечебна сила, да е изпълнена с чувствата на благодарност на Майка Мария. Хора, които боледуват от вибрациите на омраза, като пият от тази света вода могат чудотворно да бъдат изцерени.
Същият принцип е включен в хомеопатията. Защо когато отровата е разредена във вода до точката, където не може повече физически да бъде открита, токсичният по-рано разтвор става лекуващ?
Когато веществото вече го няма и всичко, което е останало, е информацията, отрова и лекарство стават едно и също.
Мислейки логично, лекарството не е добро за тялото. То може да облекчи симптомите и да премахне болката, но лекарството може да стане силна отрова.
Лекарство, което премахва болката, понякога се случва да има противоположна вибрационна честота на атакуваната болка. От смесването на различни вещества в лабораторията, вие ще може да откриете честотата на онова, което търсите. Когато инжектирате веществото в мишка и получите желания ефект, може вече да опитате да го дадете и на хората.
Когато лекарството влезе в организма и премахне болката, вибрациите на комбинираните вещества спират и различните вещества се връщат към първоначалното си състояние, в което излъчват своите уникални вибрации. Но когато вибрациите увредят други клетъчни структури, ще възникнат вредни странични ефекти.
Лекарството е полезно при лечението на болестите, но ние всъщност не разбираме защо лекарството действа. Като погледнете на лекарството от гледна точка на вибрациите, получавате съвсем друга картина. Например, по време на операция увредената вибрационна честота се лекува с много по-силна честота. Нека го кажем така - падате от зданието и се удряте в земята. В момента на удара телесната ви честота се покачва стотици пъти, като създава очевидно критична ситуация. Внезапните и драматични промени в телесната честота водят до силна болка и увреждане. В такива случаи лечението, за да бъде ефикасно, трябва да включва еднакви или по-силни честоти - често трябва да се действа със скалпел. Острите инструменти, по принцип, имат висока честота и работата на хирурга е да използва такива инструменти, за да се впива в тялото и да връща честотата на пациента до нормата.
По мое мнение лекар, който лекува човешкото тяло, преди всичко трябва да е философ. В миналото лекарят е бил шаманът на общността или жрец, съветващ хората да следват законите на природата, да живеят правилно и да използват лечебните сили на природата.
Ако лекарят лекува не само болната част на тялото, но и съзнанието на човека, то ще сме свидетели на значително намаление на нуждата от лекари и болници.
Говорил съм с много хора за здравните им проблеми и стигнах до заключението, че болестите са в резултат главно на негативни емоции. Ако може да изкорените причината за такива емоции, вие имате вродена способност да се справите с болестта.
Позитивното мислене ще засили имунната ви система и ще помогне в процеса на оздравяване - факт, за който медицинската общност е започнала да се пробужда. Например има лекар, който лекува болните от рак пациенти с изкачване по планините. Даде ли се на хората смисъл да живеят, това повдига духа им и засилва имунната им система.
Увеличава се и интересът към холистичната медицина - не само лекуване симптомите на болестта, но и наблюдение на начина на живот и психологичната нагласа за благополучие на пациента. Неотдавна лекари направиха организация, наречена Японско холистично медицинско дружество за насърчаване на този вид медицина.
Отмина вече времето да се вярва само на видяното с просто око, започнахме да отваряме сетивата си за значението на душата. Ето ход в правилната посока и съм уверен, че така ще мислят повечето хора през нашия век.
Човешкото тяло в основата си е вода и съзнанието е душата. Методите, които помагат на водата да тече гладко, превъзхождат всички други лечебни методи, с които разполагаме. Така се запазва душата в незамърсено състояние. Можете ли да си представите какво ще бъде да имате течаща през цялото ви тяло вода, способна да създава красиви кристали? Ако му позволите, това може да стане.
Сред всичките лекарства няма лекарство с целебните сили на любовта. Откакто го разбрах, започнах да казвам на хората, че имунитетът е любов: Какво би могло да е по-ефикасно в превъзмогване на негативните сили и възвръщане жизнеността на тялото?
Неотдавна усетих, че трябва да променя терминологията си. Сега знам, че не само любовта създава имунитет, а любов и благодарност. Убеди ме следният експеримент.
Затоплих вода в микровълнова печка и се опитах да разбера въздействието на магнитното поле върху кристалите. Използвах два вида вода -дестилирана и чешмяна, на които бяха показани думите любов и благодарност. Образувалите се от дестилираната вода кристали бяха деформирани и незавършени, но водата, на която бяха показани думите любов и благодарност, оформи завършени кристали. С други думи, любов и благодарност бяха способни да направят водата имунна към вредното въздействие на магнитното поле.
Вече споменах, че вода, на която са показани думите любов и благодарност формира най-красивите кристали. Разбира се, думата „любов" и сама има способността да създава прекрасни кристали, но съчетанието на „любов" и „благодарност" дава на кристалите дълбочина и изящество, един диамантоподобен блясък.
Открих още, че любов и благодарност-кристалите повече приличат на благодарност-кристали, отколкото на любов-кристали. Това показва, че вибрацията на благодарност е по-силна и оказва по-голямо въздействие. Любовта е насочена към по-активна енергия, актът на безусловно себеотдаване. Обратно, благодарността е по-пасивна енергия, в резултат на чувство, че ви е било дадено нещо - и разбирайки, че ви е даден дарът на живота, вие с радост протягате и двете си ръце, за да го получите.
Отношението между любов и благодарност може би е същото като между слънцето и сянката. Ако любовта е Слънцето, благодарността е Луната. Ако любовта е мъжът, благодарността е жената.
А защо тогава се казва, че пасивната енергия на сянката или благодарността е по-силна от любовта? Натъкнах се на интересна идея, която стана важен ключ за отговор на въпроса - как може и трябва да живеем живота си.
Какво е отношението между любов и благодарност? Като отговор можем да използваме за модел водата. Водната молекула се състои от два атома водород и един атом кислород, представени от Н2О. Ако любов и благодарност са свързани помежду си, като кислорода и водорода в отношение 1 към 2, благодарността ще е два пъти по-голяма от любовта.
Смятам, че да имаме двойно повече благодарност, отколкото любов, е балансът, към който трябва да се стремим. На семинар две млади жени дойдоха при мен и ми казаха: „Дълбоко сме впечатлени. Не казвате ли, че хората имат една уста, за да говорят, и две уши за да слушат?" „Абсолютно е вярно!" - възкликнах и разбрах, че съм станал малко по-мъдър.
Като наблюдаваме природния свят, може да видим, че пасивната енергия има по-голяма сила. Рибата в морето снася огромен брой яйца, но не всички се излюпват. Само малка част от тях стига до степен на излюпване, докато останалите яйца стават храна на други същества.
Живеят ли хората в съотношение от две части благодарност и една част любов? Подозирам, че е вярно точно обратното.
Разбира се, величието на любовта не може да се отрече и повечето хора добре знаят силата на любовта. Но ние сме израснали в култура, в която цялото ни внимание е било насочвано към енергията на любовта, докато на другата част на формулата е оказвано малко внимание.
Фокусът на човешката раса е бил насочен към биещия на очи материален свят. За да притежаваме колкото се може повече, изсичаме горите и се борим с пустините в усилието да осигурим върховното господство на нашата култура.
Такъв прогрес на човешкото общество може би наистина е резултат на любовта - за нашите семейства и страни, - но колкото повече продължаваме да живеем с подобна стратегия, толкова ще се засилва противоречието. Историята на двадесетия век бе история на битки и войни.
В края на краищата, започваме да разбираме, че посоката, в която вървим, ни води наникъде. Жертвали сме твърде много, за да си осигурим богатствата в живота. Горите са унищожени и чистата вода - загубена, режем и продаваме самата земя.
Това, което е нужно сега на света, е благодарност. Необходимо е да започнем да се учим какво значи да имаш достатъчно. Трябва да изпитваме благодарност, че сме се родили на планета с толкова богата природа, с водата, която прави възможен живота ни. Знаем ли всъщност колко прекрасно е да можеш да поемеш глътка чист въздух?
Ако отворите очите си, ще видите, че светът е пълен с толкова много неща, които заслужават вашата благодарност.
Като станете въплъщение на благодарността, помислете си колко чиста ще бъде водата, която изпълва вашето тяло. Така и вие ще бъдете красив, блестящ от светлина кристал.

Масару Емото

 
Форум » » » Тайните послания на Водата » Съзнанието сътворява всичко
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.129.69.151           Петък          19.04.2024, 12:02