Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Суровоядство » Практикуване на суровоядство в моето семейство
Практикуване на суровоядство в моето семейство
Фактът, че на 60 години аз съм способен да пиша тези редо¬ве, се дължи на суровоядството. Преди 7-8 години моето сърце беше в такова лошо състояние, че един сърдечен удар изглеждаше неизбежен. Аз се задушавах при изкачване само на няколко стъпала и нямах сили да повдигна една кофа с вода. Запек, несмилане, сърдечни болки, безсъние, главоболие, хемороиди, подагра, склероза, високо кръвно налягане, тахикардия, хроничен бронхит и чести простуди бяха постоянните спътници на моя живот в течение на дълъг период в миналото. Благодарение на суровоядството сега съм свободен от всички тези безспокойства. Аз крайно понижих своето дишане от 18-20 на 13, а пулсът си — от 80-90 на 58-60. Без никаква умора аз мога да отида пеша до Тайрин и обратно (едно разстояние от 24 км) за 4 часа, мога да изкачвам планини като коза, да пренасям тежки куфари нагоре по стълбището и когато имам време, преминавам по 12 км като всекидневно упражнение. Аз, който някога страдах от хроничен бронхит и боледувах от инфлуенца по няколко пъти в годината, като за мен това беше нещо естествено, през последните няколко години не съм имал и най-обикновена простуда и съм спал на открито през цялата година, зиме и лете, без никакъв страх от настинка или микроби.
Преди години имах толкова тежка атака на подагра, че не можех да докосна ставите на палците си — днес мога да ги извивам с всичка сила, без да чувствам и най-малка болка. Къде по света са били получени подобни резултати посредством атофан, АСТН, дигиталис, бромиди, йодин, аспирин, антибиотици и хиляди други лекарства?
От сърцето, което работи с 58 удара в минута, може с доверие да се очаква да продължи да работи в продължение на много години, без опасност от разрив. В условията, създадени при консумирането на готвена храна, такова забавяне на пулса настъпва само когато сърцето е слабо, но в моя случай това е естествен резултат от правилното функциониране на храносмилателните органи.
От много голямо значение е, че винаги когато се опитам да претоваря стомаха си с храна, чието количество е няколко пъти по-голямо от нормалното, излишната храна не се задържа дълго в стомаха, а преминава веднага в червата и напуска тялото след няколко часа, без да претърпи никакво разлагане, без да произведе и най-малкото храносмилателно разстройство и без да ми причини каквото и да било неудобство. При това състояние пулсът ми се увеличава само с 4-5 удара в минута. Когато, обаче, се опитам „да задоволя” апетита си с готвена храна като „всяко обикновено човешко същество”, моят пулс веднага отскача до 85-90 удара в минута и на стомаха ми са необходими няколко дни, за да възстанови нормалното си чувство на лекота.
Паралелно със себе си аз отглеждах моето тригодишно дете като суровоядец. Тя е вече малко 7-годишно момиче, но не слагала в устата си и залък дегенерирала храна. Нейното здраве е истинско съвършенство. Сега аз мога да видя каква голяма разлика има между децата-суровоядци и онези, които се хранят с готвена храна. Много по-лесно е да отгледам 100 деца-суровоядци, отколкото едно дете, хранено с готвена храна. Човек никога няма да има случай да се грижи за детските болести, като простуди, диария и запек, или да се тревожи дали детето е яло много или малко. Моята дъщеря е весела като катеричка и винаги, когато пожелае, отива до масата и се подкрепя с нещо за ядене според желанието си. Тя пее, танцува и играе през целия ден без прищевки и капризи, без викане и без да причинява никакво безпокойство на околните. Ляга си точно в 8 часа вечерта и след като си попее няколко минути, затваря очи и спи като пумпал до 6 часа сутринта. При това забележително е, че след първите няколко месеца ние можем да си спомним само 3-4 случая, когато тя се е събуждала през нощта. Нейният сън е толкова дълбок и здрав, че никакъв шум или движение не са в състояние да я събудят.
Когато другите деца в забавачницата сядат да закусват с хляб и сирене, хляб и масло, сладкиши и пр., тя изважда от чантата си плодовете, които е донесла от дома и тихо им се радва. Когато посещаваме приятели, тя гледа с пълно безразличие претрупаните с храна маси, около които сядат хората и се „радват” на всички видове пасти и сладкиши. Много често тя пълни чинийките на своя чаен сервиз с тези сладкиши и играе на „гости” с куклите си или със своите другарчета по игра. Тя никога не изразява желание, дори и от любопитство, да вкуси някои от тях. По този начин трябва да бъдат възпитани всички деца-суровоядци.
Моята жена, на която аз никога не съм налагал разбиранията си, постепенно промени своята система на хранене заради своето дете и заради собственото си здраве. Сега тя е станала почти напълно суровоядец и е много доволна от състоянието си. Отначало тя напълно изостави месото и намали безмесните варени блюда на 1-2 седмично. Когато дъщеря ни поизрасна, те бяха заменени с няколко варени картофа, приготвяни от време на време. Накрая те също бяха изоставени, когато детето един ден запита: „Какъв е този приятен аромат, който иде от мама?” След това тя вземаше само по една много тънка филийка пълнозърнест хляб, който понякога ядеше с мед и оре-хи, скрито от детето. Днес тя вижда чудния ефект от суровоядството върху своя организъм, ето защо не е изненадващо, че се въздържа от всякакви готвени храни. И всичко това беше постигнато без особени трудности, необходимо е веднъж само да се вземе волево решение. Когато няма мирис на готвена храна в дома, суровоядството става нещо много леко и просто. Това е пътят, който трябва да бъде следван от онези родители, които ценят здравето си и обичат децата си.
(авторът)
 
Форум » » » Суровоядство » Практикуване на суровоядство в моето семейство
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.145.151.141           Петък          19.04.2024, 17:26