Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Плодови напитки
1. Плодови сокове
Натурален плодов сок можем да получим чрез изстискване със сокоизстисквачка. Те не трябва да се подслаждат нито с мед, нито със захар. Плодовите сокове се консумират пресни, тъй като при престояване губят част от полезните вещества.
Плодовите сокове трябва да се консумират така, както е посочено по-горе за плодовете — самостоятелно.
Особено полезно за организма е провеждането на сокова диета — дни, в които приемате само сокове. Количеството трябва да бъде 1,5 до 2 литра. Чрез соколечението организма се пречиства, освобождава се от излишните килограми, подобрява се самочувствието. Соколечението може да се проведе от 1 до 7 дни — с изключение на диабетиците.

2. Натурално газирано питие — лимонада
В чаша с вода се изстисква половин лимон. Разбърква се с малка лъжичка, на края на която има сода за пиене и започва да шупти. Тази газирана лимонада прекрасно утолява жаждата и стопява мазнините и тлъстините.

3. Натурално плодово газирано питие
Когато ядете ябълки, круши, праскови не изхвърляйте обелените кори и остатъците — събирайте ги в един буркан и заливайте с вода. Оставете при стайна температура да ферментира, след което поставете буркана в хладилника. Настържете малко кора от лимон или портокал. Така ще имате прекрасно газирано питие.

4. Шипково газирано питие
Напълнете един голям буркан до 1/4 част с шипки и напълнете догоре с вода. Оставете при стайна температура да ферментира, след което поставете в хладилника. При употреба прецедете.

5. Плодов ликьор
В чаша прясно изстискан плодов сок прибавете една супена лъжица ракия и подсладете с половин чаена лъжичка мед. Получава се плодов ликьор.
Друг начин за приготвяне: В една купичка нарежете на ситно плод като праскова, кайсия, вишна, ягода и др. Размачкайте плодовете и залейте с една кафяна чашка ракия или водка. Оставете да престои няколко дни. След това прецедете през цедка плодово-алкохолната каша и разредете с вода. Подсладете с 1/2 чаена лъжичка мед. Получава се по-гъст ликьор.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.145.188.16           Петък          08.11.2024, 00:08