Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Прости зеленчукови салати
Прости зеленчукови салати
1. Маруля с ядки

В една по-голяма чиния се поставят 120 г измити листа от маруля. Сервира се заедно с малка чинийка с 30 г лешници, фъстъци или други ядки. Салатата и ядките се ядат заедно.

2. Листни зеленчуци и ядки

150 г къдрави листа от латинка или листа от глухарче, индивия, младо нежно зеле, обелен алабаш, нежни глави от цветно зеле, или обелена ряпа, измити и изсушени върху кърпа, се поднасят с 50 г фъстъци или пинии, орехи или парнас. Дъвчете по една или повече ядки с всяка хапка и ще се изненадате от чудесния вкус на соковете при дъвкането.

3. Проста салата от цвят

60 г цветчета от глухарче (радика), смесени с парички или ружа, лекарски слез, алтънка или други ядливи цветове се поднасят с 30 г смесени ядки.

4. Репички и ядки

100 г репички се поставят върху лист салата и се поръсват с 50 г фъстъци или други ядки.
Ако се съчетае ослюнченият ядков сок със сока от репичките или ряпата, и най-лютивата ряпа вече не е тъй остра, а приятна.

5. Корени и ядки

100-150 г морков, пащърнак или сладки картофи се поднасят с 50 г фъстъци или други ядки и се получава хубав вкус, ако се дъвчат заедно орехите и корените.
Такива ястия засилват и освежават целия храносмилателен канал и лекуват гниенето и ферментирането в стомаха, при условие, че се избягват всички варени нишестени храни. Неварените корени не могат да ферментират, а орехите свързват киселината в стомаха.

6. Лук и орехи

Около 50 г млад зелен лук с добри пера се поднася заедно с 10 г фъстъци или други ядки. Дъвченето на ядки с лук дава превъзходен вкус и не се образува лоша миризма.

7. Бакла и ядки

50 г олющени зърна от бакла се смесват с 30 г пинии, фъстъци или други ядки. Всяко зърно се дъвче с по една ядка и скоро това ястие става предпочитано.

8. Млад грах и ядки

50 г млад грах се смесва с 30 г орехови или други ядки, но не и фъстъци.
 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Прости зеленчукови салати
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.221.53.209           Петък          19.04.2024, 07:52