Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Летни и есенни салати
Летни и есенни салати
Всички зеленчукови салати, характерни за пролетта, могат да се приготвят и през цялото лято, докато съответните зеленчуци са още нежни и млади. Следващите летни и есенни салати са подбрани от едно голямо количество възможни варианти, като са взети под внимание немските условия.
 
26. Смесена салата
Необходими са 50 г листа от маруля или къдрава салата, индивия, латинка, цикория, 50 г настъргани краставици или летни тикви, 50 г нарязани домати или ананас, 25 г мерудия (магданоз), целина или други подправки, 50 г счукани или смлени фъстъци, бадеми или други ядки, 25 г масло или мед. Всичко се смесва добре и се поднася.

27. Салата от ряпа
50 г ряпа или репички, нарязани или настъргани, 25 г наситнено зеле или целина и 50 г смлени фъстъци или бадеми се разбъркват и се поднасят върху лист от салата или индивия.

28. Проста бобова салата
Наситнява се 100 г млад зелен или жълт фасул и към него се .прибавят 50 г смлени орехи, фъстъци или други ядки. Салатата се подправя с 50 г мед или масло, но не бива да се оставя да престои дълго, защото медът и маслото я правят твърда.

29. Салата от млад грах - 1
3а салатата са необходими 100 г млад грах или бакла, 50 г бадеми, фъстъци или пинии и 50 г рабарберов сок. Грахът (или баклата) се нарязва, а ядките се смилат ситно. Смесват се и се бъркат до получаването на каша. Прибавят се 30 г масло или мед, отново се разбърква и се поднася.

30. Салата от млад грах - 2
Приготвят се 100 г млад грах, 40 листа от щавуняк или други подправки, много ситно нарязани, и 30 г мед. Всичко се смесва и се подправя с 15 г масло. След това се разбърква отново и се поднася.

31. Настъргана морковена салата
100 г настъргани моркови, добре смесени с 65 г фъстъци или кокосов орех, счукани или смлени, дават една приятна и полезна комбинация.

32. Подражание на салата от шпигел
Необходими са 60 г дръжки от манголд, 30 г лук, 60 г фъстъци или други ядки и 30 г масло. Дръжките се наситняват, се нарязва на тънки резенчета или кубчета, а ядките се смилат. Продуктите се смесват добре с маслото и салатата се поднася. За разнообразие може да се прибави 30 г мед.

33. Салата от целина
Приготвят се 100 г целина и 50 г фъстъци или бадеми. Листата и стеблата на целината се нарязват, а ядките се смилат. Смесват се и се поднасят, като по желание се подправят с 50 г рабарберов сок.

34. Салата от горски зеленчуци
100-150 г диви горски или полски зеленчуци, комбинира¬ни на вкус се смесват с 50-100 г счукани или смлени ядки. Салатата се полива с малко мед и масло.

35. Салата от цветовете на латинка
15 г цветове от латинка се нарязват на ситно, разбъркват се леко с 50 г смлени фъстъци или бадеми и се поливат с 50 г доматен сос.

36. Доматен крем за салати
Приготвят се 100 г домати, 100 г репички или ряпа, алабаш, моркови и др., 30 г целина или други подправки и 50 г фъстъци. Зеленчуците и подправките се наситняват, а фъстъците се смилат ситно. Всичко се бърка до получаването на каша, след което се поднася.

37. Картофена и доматена салата
Необходими са 30 г млади картофи, настъргани, нарязани или смлени, 50 г счукани фъстъци или други ядки, 15 г целина или мерудия (магданоз), 100 г наситнени домати и 30 г мед или масло. Продуктите се смесват добре и се поднасят.

38. Салата от домати и краставички на резенки
Приготвят се 100 г краставици, обелени и нарязани на резенчета, 100 г надребнени домати и 40 г смлени ядки. Пласт от смлените ядки се поставя между лежащите едно върху друго резенчета домати и краставици. Получените „хапки" се нареждат красиво върху листа от салата или индивия и ястието се украсява с листа от магданоз.

39. Пълнени домати
180-240 г домати се разрязват на половинки и месестата им част се изважда. Средата и сокът със семената се смесват с 30 г смлени фъстъци или други ядки и 15 г листа от целина или магданоз, нарязани ситно. Половинките на доматите се пълнят с готовата смес и се поднасят.

40 Картофено-кремова салата
Необходими са 60 г обелени и нарязани картофи, 40 г смлени фъстъци или пинии, 10 г ситно нарязани подправки — зеленчуци или 30 г нарязан лук и 60 г рабарберов сок. Всичко се смесва се и се бърка, докато ядките станат на каша. По желание може да се прибави 15 г мед.

41. Салата от краставици
Приготвят се 150 г нарязани или настъргани краставици, 30 г наситнени лук или лукови пера, целина или магданоз и 60 г настърган кокосов орех, пинии или смлени бадеми. Всичко се смесва и се поднася. Това е едно полезно и лековито ястие.

42. Смесена салата
За салатата са необходими 50 г млад боб или грах, 50 г обелени млади картофи, 50 г моркови или млада ряпа, 50 г лук или листа от целина. Всичко се нарязва и се смесва със 100 г счукани бадеми, фъстъци или други ядки. Ако се използват орехи, вкусът може да се подобри с мед.

43. Грах и домати
50 г пресен млад грах се нарязва заедно с 50 г сладки ядки. Прибавят се 30 г наситнен магданоз или други подправки и 120 г нарязани домати. Всичко се смесва и се поднася. За разнообразие следващия път може да се прибави 30 г мед или масло.

44. Доматени резенки
200 г домати се нарязват на резенчета, смесват се с 20 г смлени фъстъци или пинии и 16 г ситно нарязани магданоз, целина или други подправки. Сместа се поставя върху резенчетата и те се слепват едно с друго. Нареждат се в хубави форми и се украсяват с листа от салата и магданоз.

45. Картофи и моркови
Необходими са 50 г обелени и нарязани картофи, 50 г настъргани млади моркови, 15 г нарязани листа от магданоз или целина и 50 г смлени фъстъци или бадеми. Всичко се смесва и се поднася.

 
46. Салата, пречистваща кръвта
С орехова мелничка се смилат 50 г нежно захарно цвекло, червено цвекло или ряпа, 50 г нежно зеле или алабаш и 50 г млади моркови, корени от целина или други ядливи корени. Прибавят се 100 г рабарберов сок, 50 г смлени фъстъци или други ядки. Ако се използват орехи, вкусът се подобрява с 25 г мед или масло.

47. Салата от летни тикви
100 г летни тикви или зеленчуков слез се смесват с 10 г смлени бадеми или фъстъци. Поднасят се, след като се подправят със 70 г рабарберов сок.

48. Доматен пудинг
Приготвят се 100 г нарязани домати, 25 г настъргани моркови или сладки картофи, 25 г смлени ядки, 25 г ситно нарязан магданоз и 50 г наситнен млад грах. Всичко се смесва на каша и се поднася.

49. Салата от домати и зеле
За тази салата са необходими 25 г нежно зеле или дръжки от целина, 25 г моркови, картофи, млада бакла или фасул, и 25 г мед или масло (или и двете). Продуктите се наситняват, смесват се добре и се поднасят.

50. Салата от латинка
50 г ситно нарязана латинка се смесва с 25 г смлени фъстъци. Отгоре се нарязват 100 г краставици и 50 г домати.

51. Салата от зеле, краставици и индивия
50 г нарязана индивия се смесва с 50 г наситнено зеле и 25 г смлени фъстъци. Отгоре се нарязват 100 г краставици и се прибавя 25 г мед. Отново се разбъркват и се поднасят.

52. Салата от киселец
Приготвят се 25 г листа и дръжки от киселец, 25 г листа от цикория или индивия, 25 г магданоз и 50 г фъстъци или пинии. Зеленчуците и подправките се нарязват ситно, а ядките те смилат. Смесват се добре и се поднасят.

53.Салата от бакла
Необходими са 25 г ситно нарязан широколистен киселец, 25 г надребнени подправки по избор (целина, магданоз, индивия с малко тамянка или чубрица), 50 г нарязана бакла и 50 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се смесва добре с 25 г мед или масло и се поднася.

54. Бакла и тиква
Приготвят се 50 г нарязана млада бакла, 50 г настъргана или смляна твърда тиква, 25 г наситнен лук или магданоз и 50 г смлени фъстъци или пинии. Леко се смесват.

55. Салата от зелени домати и картофи
Приготвят се 45 г картофи, обелени, настъргани или смлени, . нарязани зелени домати, 15 г наситнена целина или магданоз, 50 г смлени фъстъци или 30 г други ядки. Всичко се смесва добре и се поднася. Ако вкусът трябва да се подобри, се прибавят 15 г мед или масло.

56. Магданоз и домати
50 г наситнен магданоз се смесва с 25 г смлени фъстъци или пинии. Добавят се 150 г нарязани домати. Украсява се с няколко ядливи цветя.

57. Салата от лук
Необходими са 30 г ситно нарязан лук, 60 г наситнени зелени или зрели домати или настъргани картофи, 30 г нарязан щавуняк или киселец и 50 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се смесва и се бърка до получаването на каша, към която се прибавят 15 г масло.
Тази салата действа освежаващо и възбуждащо, лукът няма неприятна миризма.

58. Салата от целина и ситни домати
50 г нарязани листа и дръжки от целина се смесват с 25 г смлени пинии. Салатата се украсява със 100 г дребни домати, срязани наполовина, и се поднася.

59. Крем и зеле
Приготвят се 40 г обелени картофи, 60 г зеле и 25 г лук Всичко се поставя заедно в блюдото за сечене и се реже ситно. Прибавят се 50 г смлени фъстъци или други ядки, 1 чаена лъжичка кимионови семена и 100 г рабарберов сок или сок от краставици. Смесват се до получаването на каша. За приготвянето на този пудинг могат да се използват различни видове зеленчуци.

60. Корени и домати
Необходими са 50-70 г моркови или пащърнак, настъргани или нарязани ситно, 100 г надребнени зелени или узрели домати или млади краставици, 25 г наситнен магданоз или целина (листата) и 50 г смлени фъстъци или други ядки. Всичко се смесва добре и се поднася.

61. Смесена салата
Приготвят се 25 г ситно насечено зеле, 25 г картофи, нарязани или настъргани, 100 г надребнени домати, 50 г счукани или смлени ядки и 25 г мед или масло. Всичко се смесва добре и се поднася.

62. Салата от зелени домати
За салатата са необходими 100 г зелени домати, 20 г магданоз или целина, 40 г фъстъци, пинии или други ядки. Доматите и подправките се наситняват, а ядките се смилат. Ако се използват орехи, към салатата се прибавя 20 г мед или масло. Продуктите се смесват и се поднасят. Зелените домати съдържат полезни киселини.

63. Прочистваща, разхлабваща и облекчаваща салата – 1
100 г настъргани картофи се смесват с 50 г нарязан щавуняк или широколистен киселец и 75 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се разбърква добре.

64. Прочистваща, разхлабваща и облекчаваща салата – 2
100 г картофи се настъргват и се смесват с 50 г ситно нарязани зеленчуци по избор — целина, магданоз, зеле, лук, домати или настъргани ряпа и моркови. Прибавят се 75 г смлени бадеми, фъстъци или пинии. Картофите и ядките се разбъркват добре.
Тези две салати, приготвени без масло, отстраняват стомашните и хранителните затруднения и лекуват всички стомашни и чревни болести при условие, че се избягват варените зърнени храни и въобще варените нишестени храни. Описаните облекчаващи салати не предизвикват ферментация, нито причиняват запек, а неутрализират стомашните киселини така, че стомахът става, тъй да се каже, сладък.

65. Прочистваща, разхлабваща и облекчаваща салата – 3
100 г картофи, обелени, нарязани и настъргани, се смесват 75 г смлени пинии или фъстъци и се поставят върху един лист от салата. Заливат се с 50 г рабарберов сок и салатата се поднася.
Това ястие облекчава и лекува всички бъбречни болести, ако не се яде никаква варена или печена нишестена храна.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Летни и есенни салати
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.144.48.135           Събота          20.04.2024, 15:27