Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Летни и есенни салати
Летни и есенни салати
Всички зеленчукови салати, характерни за пролетта, могат да се приготвят и през цялото лято, докато съответните зеленчуци са още нежни и млади. Следващите летни и есенни салати са подбрани от едно голямо количество възможни варианти, като са взети под внимание немските условия.
 
26. Смесена салата
Необходими са 50 г листа от маруля или къдрава салата, индивия, латинка, цикория, 50 г настъргани краставици или летни тикви, 50 г нарязани домати или ананас, 25 г мерудия (магданоз), целина или други подправки, 50 г счукани или смлени фъстъци, бадеми или други ядки, 25 г масло или мед. Всичко се смесва добре и се поднася.

27. Салата от ряпа
50 г ряпа или репички, нарязани или настъргани, 25 г наситнено зеле или целина и 50 г смлени фъстъци или бадеми се разбъркват и се поднасят върху лист от салата или индивия.

28. Проста бобова салата
Наситнява се 100 г млад зелен или жълт фасул и към него се .прибавят 50 г смлени орехи, фъстъци или други ядки. Салатата се подправя с 50 г мед или масло, но не бива да се оставя да престои дълго, защото медът и маслото я правят твърда.

29. Салата от млад грах - 1
3а салатата са необходими 100 г млад грах или бакла, 50 г бадеми, фъстъци или пинии и 50 г рабарберов сок. Грахът (или баклата) се нарязва, а ядките се смилат ситно. Смесват се и се бъркат до получаването на каша. Прибавят се 30 г масло или мед, отново се разбърква и се поднася.

30. Салата от млад грах - 2
Приготвят се 100 г млад грах, 40 листа от щавуняк или други подправки, много ситно нарязани, и 30 г мед. Всичко се смесва и се подправя с 15 г масло. След това се разбърква отново и се поднася.

31. Настъргана морковена салата
100 г настъргани моркови, добре смесени с 65 г фъстъци или кокосов орех, счукани или смлени, дават една приятна и полезна комбинация.

32. Подражание на салата от шпигел
Необходими са 60 г дръжки от манголд, 30 г лук, 60 г фъстъци или други ядки и 30 г масло. Дръжките се наситняват, се нарязва на тънки резенчета или кубчета, а ядките се смилат. Продуктите се смесват добре с маслото и салатата се поднася. За разнообразие може да се прибави 30 г мед.

33. Салата от целина
Приготвят се 100 г целина и 50 г фъстъци или бадеми. Листата и стеблата на целината се нарязват, а ядките се смилат. Смесват се и се поднасят, като по желание се подправят с 50 г рабарберов сок.

34. Салата от горски зеленчуци
100-150 г диви горски или полски зеленчуци, комбинира¬ни на вкус се смесват с 50-100 г счукани или смлени ядки. Салатата се полива с малко мед и масло.

35. Салата от цветовете на латинка
15 г цветове от латинка се нарязват на ситно, разбъркват се леко с 50 г смлени фъстъци или бадеми и се поливат с 50 г доматен сос.

36. Доматен крем за салати
Приготвят се 100 г домати, 100 г репички или ряпа, алабаш, моркови и др., 30 г целина или други подправки и 50 г фъстъци. Зеленчуците и подправките се наситняват, а фъстъците се смилат ситно. Всичко се бърка до получаването на каша, след което се поднася.

37. Картофена и доматена салата
Необходими са 30 г млади картофи, настъргани, нарязани или смлени, 50 г счукани фъстъци или други ядки, 15 г целина или мерудия (магданоз), 100 г наситнени домати и 30 г мед или масло. Продуктите се смесват добре и се поднасят.

38. Салата от домати и краставички на резенки
Приготвят се 100 г краставици, обелени и нарязани на резенчета, 100 г надребнени домати и 40 г смлени ядки. Пласт от смлените ядки се поставя между лежащите едно върху друго резенчета домати и краставици. Получените „хапки" се нареждат красиво върху листа от салата или индивия и ястието се украсява с листа от магданоз.

39. Пълнени домати
180-240 г домати се разрязват на половинки и месестата им част се изважда. Средата и сокът със семената се смесват с 30 г смлени фъстъци или други ядки и 15 г листа от целина или магданоз, нарязани ситно. Половинките на доматите се пълнят с готовата смес и се поднасят.

40 Картофено-кремова салата
Необходими са 60 г обелени и нарязани картофи, 40 г смлени фъстъци или пинии, 10 г ситно нарязани подправки — зеленчуци или 30 г нарязан лук и 60 г рабарберов сок. Всичко се смесва се и се бърка, докато ядките станат на каша. По желание може да се прибави 15 г мед.

41. Салата от краставици
Приготвят се 150 г нарязани или настъргани краставици, 30 г наситнени лук или лукови пера, целина или магданоз и 60 г настърган кокосов орех, пинии или смлени бадеми. Всичко се смесва и се поднася. Това е едно полезно и лековито ястие.

42. Смесена салата
За салатата са необходими 50 г млад боб или грах, 50 г обелени млади картофи, 50 г моркови или млада ряпа, 50 г лук или листа от целина. Всичко се нарязва и се смесва със 100 г счукани бадеми, фъстъци или други ядки. Ако се използват орехи, вкусът може да се подобри с мед.

43. Грах и домати
50 г пресен млад грах се нарязва заедно с 50 г сладки ядки. Прибавят се 30 г наситнен магданоз или други подправки и 120 г нарязани домати. Всичко се смесва и се поднася. За разнообразие следващия път може да се прибави 30 г мед или масло.

44. Доматени резенки
200 г домати се нарязват на резенчета, смесват се с 20 г смлени фъстъци или пинии и 16 г ситно нарязани магданоз, целина или други подправки. Сместа се поставя върху резенчетата и те се слепват едно с друго. Нареждат се в хубави форми и се украсяват с листа от салата и магданоз.

45. Картофи и моркови
Необходими са 50 г обелени и нарязани картофи, 50 г настъргани млади моркови, 15 г нарязани листа от магданоз или целина и 50 г смлени фъстъци или бадеми. Всичко се смесва и се поднася.

 
46. Салата, пречистваща кръвта
С орехова мелничка се смилат 50 г нежно захарно цвекло, червено цвекло или ряпа, 50 г нежно зеле или алабаш и 50 г млади моркови, корени от целина или други ядливи корени. Прибавят се 100 г рабарберов сок, 50 г смлени фъстъци или други ядки. Ако се използват орехи, вкусът се подобрява с 25 г мед или масло.

47. Салата от летни тикви
100 г летни тикви или зеленчуков слез се смесват с 10 г смлени бадеми или фъстъци. Поднасят се, след като се подправят със 70 г рабарберов сок.

48. Доматен пудинг
Приготвят се 100 г нарязани домати, 25 г настъргани моркови или сладки картофи, 25 г смлени ядки, 25 г ситно нарязан магданоз и 50 г наситнен млад грах. Всичко се смесва на каша и се поднася.

49. Салата от домати и зеле
За тази салата са необходими 25 г нежно зеле или дръжки от целина, 25 г моркови, картофи, млада бакла или фасул, и 25 г мед или масло (или и двете). Продуктите се наситняват, смесват се добре и се поднасят.

50. Салата от латинка
50 г ситно нарязана латинка се смесва с 25 г смлени фъстъци. Отгоре се нарязват 100 г краставици и 50 г домати.

51. Салата от зеле, краставици и индивия
50 г нарязана индивия се смесва с 50 г наситнено зеле и 25 г смлени фъстъци. Отгоре се нарязват 100 г краставици и се прибавя 25 г мед. Отново се разбъркват и се поднасят.

52. Салата от киселец
Приготвят се 25 г листа и дръжки от киселец, 25 г листа от цикория или индивия, 25 г магданоз и 50 г фъстъци или пинии. Зеленчуците и подправките се нарязват ситно, а ядките те смилат. Смесват се добре и се поднасят.

53.Салата от бакла
Необходими са 25 г ситно нарязан широколистен киселец, 25 г надребнени подправки по избор (целина, магданоз, индивия с малко тамянка или чубрица), 50 г нарязана бакла и 50 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се смесва добре с 25 г мед или масло и се поднася.

54. Бакла и тиква
Приготвят се 50 г нарязана млада бакла, 50 г настъргана или смляна твърда тиква, 25 г наситнен лук или магданоз и 50 г смлени фъстъци или пинии. Леко се смесват.

55. Салата от зелени домати и картофи
Приготвят се 45 г картофи, обелени, настъргани или смлени, . нарязани зелени домати, 15 г наситнена целина или магданоз, 50 г смлени фъстъци или 30 г други ядки. Всичко се смесва добре и се поднася. Ако вкусът трябва да се подобри, се прибавят 15 г мед или масло.

56. Магданоз и домати
50 г наситнен магданоз се смесва с 25 г смлени фъстъци или пинии. Добавят се 150 г нарязани домати. Украсява се с няколко ядливи цветя.

57. Салата от лук
Необходими са 30 г ситно нарязан лук, 60 г наситнени зелени или зрели домати или настъргани картофи, 30 г нарязан щавуняк или киселец и 50 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се смесва и се бърка до получаването на каша, към която се прибавят 15 г масло.
Тази салата действа освежаващо и възбуждащо, лукът няма неприятна миризма.

58. Салата от целина и ситни домати
50 г нарязани листа и дръжки от целина се смесват с 25 г смлени пинии. Салатата се украсява със 100 г дребни домати, срязани наполовина, и се поднася.

59. Крем и зеле
Приготвят се 40 г обелени картофи, 60 г зеле и 25 г лук Всичко се поставя заедно в блюдото за сечене и се реже ситно. Прибавят се 50 г смлени фъстъци или други ядки, 1 чаена лъжичка кимионови семена и 100 г рабарберов сок или сок от краставици. Смесват се до получаването на каша. За приготвянето на този пудинг могат да се използват различни видове зеленчуци.

60. Корени и домати
Необходими са 50-70 г моркови или пащърнак, настъргани или нарязани ситно, 100 г надребнени зелени или узрели домати или млади краставици, 25 г наситнен магданоз или целина (листата) и 50 г смлени фъстъци или други ядки. Всичко се смесва добре и се поднася.

61. Смесена салата
Приготвят се 25 г ситно насечено зеле, 25 г картофи, нарязани или настъргани, 100 г надребнени домати, 50 г счукани или смлени ядки и 25 г мед или масло. Всичко се смесва добре и се поднася.

62. Салата от зелени домати
За салатата са необходими 100 г зелени домати, 20 г магданоз или целина, 40 г фъстъци, пинии или други ядки. Доматите и подправките се наситняват, а ядките се смилат. Ако се използват орехи, към салатата се прибавя 20 г мед или масло. Продуктите се смесват и се поднасят. Зелените домати съдържат полезни киселини.

63. Прочистваща, разхлабваща и облекчаваща салата – 1
100 г настъргани картофи се смесват с 50 г нарязан щавуняк или широколистен киселец и 75 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се разбърква добре.

64. Прочистваща, разхлабваща и облекчаваща салата – 2
100 г картофи се настъргват и се смесват с 50 г ситно нарязани зеленчуци по избор — целина, магданоз, зеле, лук, домати или настъргани ряпа и моркови. Прибавят се 75 г смлени бадеми, фъстъци или пинии. Картофите и ядките се разбъркват добре.
Тези две салати, приготвени без масло, отстраняват стомашните и хранителните затруднения и лекуват всички стомашни и чревни болести при условие, че се избягват варените зърнени храни и въобще варените нишестени храни. Описаните облекчаващи салати не предизвикват ферментация, нито причиняват запек, а неутрализират стомашните киселини така, че стомахът става, тъй да се каже, сладък.

65. Прочистваща, разхлабваща и облекчаваща салата – 3
100 г картофи, обелени, нарязани и настъргани, се смесват 75 г смлени пинии или фъстъци и се поставят върху един лист от салата. Заливат се с 50 г рабарберов сок и салатата се поднася.
Това ястие облекчава и лекува всички бъбречни болести, ако не се яде никаква варена или печена нишестена храна.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Летни и есенни салати
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.235.147.50           Вторник          06.06.2023, 04:14