Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Зимни салати
Зимни салати
66. Образец за зимна храна
Продукти: 50 г моркови или сладки картофи, пащърнак, ряпа, твърда тиква — настъргани, 15 г зеле — всички видове или индивия, мека тиква, артишок, картофи или друг надребнен пресен зеленчук, 25 г ситно нарязани листа от целина или магданоз и 50 г счукани или смлени ядки — кокосов орех, бадеми, фъстъци и др. Всичко се смесва леко и салатата се поднася. Салатите, приготвени с ядки от черупчести плодове, се подправят с 25 г масло или мед.
Добри комбинации са: смлени семена от кимион със зеле и около 10 г настърган хрян с тиква.

67. Салата от пащърнак
Необходими са 100 г настърган пащърнак или моркови, 25 г нарязано зеле, 25 г наситнен лук или целина и 50 г смлени фъстъци или пинии. Всичко се смесват добре и се прибавя 25 г масло.

68. Салата от тиква
25 г настъргани моркови или пащърнак се смесват с 50 г твърда тиква или картофи, смлени или настръгани. Към салатата се прибавят 25 г лук или смлени пинии.
Няколкото счукани ореха подобряват вкуса и подхождат добре на салатата.

69. Салата от хрян
50 г настъргани моркови, 50 г нарязана или настъргана целина и 15 г настърган хрян се смесват с 50 г счукани или смлени ядки и 25 г масло и салатата се поднася.

70. Картофена салата - 1
75 г картофи, обелени и нарязани или настъргани, 50 г счукани или смлени фъстъци и 20 г мед се смесват и се поръсват с малко нарязан магданоз или настърган хрян.

71. Картофена салата — 2
Необходими са 50 г картофи, обелени и ситно нарязани или настъргани, 40 г ситно нарязано зеле, 1 чаена лъжичка смлени кимионови семена и 20 г мед. Всичко се смесва и се поднасят по възможност бързо. Тази салата облекчава всички стомашни затруднения.

72. Картофена салата — З
75 г обелени и нарязани картофи се смесват с 25 г праз лук или някой вид ситно насечено зеле, прибавят се 25 г счукани или смлени фъстъци или други ядки и всичко се разбърква добре. Вкусът на салатата може да се подобри с 25 г мед или масло.

73. Настъргана салата
100 г сладки картофи или моркови, ряпа, пащърнак, твърда тиква (по избор) се настъргват и се разбъркват леко, но добре с 50 г смлени фъстъци или други ядки. За подобряване на вкуса се прибавят 25 г настъргани корени от целина, магданоз или нарязани лук или праз. Подходяща заливка за сала¬тата е и 25 г масло с орехи.

74. Зеленчуков пудинг
Приготвят се 50 г настъргани моркови, картофи или цвекло, 50 г наситнена целина или насечено зеле, 15 г настърган хрян и 50 г смлени фъстъци или други ядки. Всичко се смесва и се разбърква добре на пудинг, като за подобряване на вкуса се прибавят 25 г масло или мед.

75. Салата от зеле
100 г ситно нарязано зеле — какъвто и да е вид, се смесва с 20 г мед и се поръсва с 1/2 чаена лъжичка смлени кимионови семена.

76. Салата от тиква
100 г настъргана или смляна тиква се смесва с 50 г смлени или счукани орехи или други ядки. Прибавя се 25 г мед. Вкусът се подобрява, ако салатата се поръси с 25 г ситно нарязани целина, праз или магданоз.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Зимни салати
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.138.113.188           Петък          19.04.2024, 04:15