Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Салати от бобови зеленчуци
Салати от бобови зеленчуци
Следващите упътвания за приготвяне на вкусни ястия от сушени зърна на легуминозните растения трябва да се използват главно тогава, когато на есен или през зимата няма млади нежни плодове. Впрочем, предложените салати са евтина храна през всички сезони. В много случаи те дават възможност да се приготвят ястия и без скъпите черупчести овощия (бадеми, орехи и пр.), ако по някаква причина последните са недостъпни.
 
77. Салата от зеле и грах
50 г зелен грах (сух) се накисва във вода за една нощ или докато омекне (може и предварително да се смели). Смесва се със 75 г нарязано зеле и 50 г смлени ядки и ястието се поднася. Ако се използват орехи, салатата може да се подправи с 25 г мед и масло.

78. Салата от леща
50 г леща се накисва за една нощ, измива се и се изсушава с кърпа. Смесва се добре с 50 г счукани или смлени ядки и 2 г мед.

79. Леща в мед
50 г леща, приготвена по гореописания начин, се смесва добре с 25 г мед и веднага се поднася, понеже иначе салатата се втвърдява.

80. Салата то леща
Необходими са 50 г леща, приготвена по гореописания начин, 75 г ситно нарязана салата, 15 г надребнени подправки и 25 г мед. Медът се смесва добре със салатата.

81. Кисела леща и ядки
50 г кисела леща се смесва добре с 50 г счукани или смлени ядки и 50 г мед, след което се поднася.

82. Салата от легуминозни (бобови) и дюли
Желаното количество грах, бакла, фасул, леща и пр. се накисва във вода една нощ или 6-9 часа. Фасулът и баклата се олющват и се изсушават. Вземат се 100 г легуминозни бобови — младите да се предпочитат направо от градината), 200 г дюли или настъргани стипчиви ябълки, смесват се с 50 г мед или масло и ястието се поднася. Вкусът на тази салата зависи от меда.

83. Цветно зеле и салата от грах
Приготвят се 50 г нарязано цветно или главесто зеле, 50 г накиснат или смлян зелен грах, 15 г целина или магданоз ситно настъргани или нарязани, 25 г мед или масло, или и двете в съответна смес. Маслото и медът се смесват добре със салатата и се поднася.

84. Сладка царевица с масло от ядки
Поставя се в чиния един добре изглеждащ, добре измит 120-150 г тежък млад кочан. Непосредствено до него се сервира малка чинийка с 50 г хряново или боровинково масло (вж. „Масла от ядки”).

85. Проста салата от сладка царевица
Приготвят се 100 г сладка или бяла царевица (с остър нож се изваждат зърната от кочана, като се внимава всички зародиши на зърната да излязат от влагалищата), 50 г настърган кокосов орех или смлени фъстъци, пинии или други ядки. Всичко се смесва и се поднася. С ореховите ядки вървят добре 25 г мед или масло. Не оставяйте царевичните зърна да престояват дълго с меда или с маслото, защото стават твърди.

86. Сладка царевица и домати
Смесват се леко 50 г сладка царевица, изронена от кочана, 50 г счукани фъстъци или други ядки и 100-150 г нарязани домати. Салатата се украсява и поднася.

87. Салата от домати и пипер
Необходими са 100 г домати, 50 г сладки чушки и 40 г фъстъци. Зеленчуците се нарязват, а фъстъците се смилат. Объркват се леко и се поднасят.

88. Салата от бамя
15 г бамя, нарязана или накълцана, се смесва добре с 15 г наситнени магданоз или целина и 50 г смлени пинии или бадеми. Салатата се украсява отгоре с 60 г домати, нарязани на резенчета, и се поднася.
Тази салата помага на чревния канал да изхвърли фекалиите и другите отрови. Тя стимулира дейността на лимфатичните жлези и черния дроб и с голям успех се употребява при всички възпаления на слизестите ципи.

89. Салата от пълнени пиперки
Прави се смес от 100 г настъргани сладки картофи, 30 г наситнени целина, магданоз или киселец и 75 г смлени фъстъци или пинии. Вземат се 150 г големи сладки пиперки, дръжките и семките им се отстраняват и кухината се запълва с готовата смес. Пиперките се затварят отново с отстранените „капачета” с дръжки и се поднасят.
Ако пиперките са дълги и тесни, могат да се разрежат на половинки, в които се сипва пълнежът.

 
Форум » » » Рецепти за приготвяне на сурови ястия » Салати от бобови зеленчуци
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         35.175.133.71           Петък          29.03.2024, 10:34