Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Деликатеси
1. Ядкови карамели
Необходими са 120 г фъстъци или бадеми, или други ядки по избор, счукани или смлени, и 120 г наситнени сушени плодове — фурми, смокини, стафиди и т.н. Плодовете и ядките се смесват в блюдото за сечене, нарязват се на ситно и се прекарват през мелачката. Трябва да се внимава машината да е така нагласена, че да не извлича маслото от ядките (ако сместа е увредена от машината, се забелязват маслени капки). Тестената маса се разстила върху дървена дъска и се разточва кора с дебелина два сантиметра. Нарязва се на квадрати или правоъгълни форми като карамели. Парчетата се увиват във восъчна хартия, за да се съхранят по-дълго. Тестото може да се пресова и в малки форми.

2. Зърнени карамели
Приготвят се 120 г ориз или сладка царевица, олющен овес, пшеница, смлени на грубо брашно, или зърнен квакер и 120 г фурми, смокини, сушени круши, стафиди или сливи, нарязани в част от брашното. Прибавя се останалото брашно и се смила два пъти. Тестото се поставя върху покрита с восъчна хартия дървена дъска, точи се и се нарязва, както е описано по-горе. Парчетата се обвиват във восъчна хартия и се оставят на сухо място. Те могат да траят дълго и при това вкусът им постоянно се подобрява. Ако се нарежат на парчета, дълги 5 см, могат да се опаковат в пакетчета и да се запазят в кутийки. Ако ще се консумират веднага, тестото се оформя в малки форми. За промяна на вкуса на всеки половин кг от избраното зърно преди меленето се прибавят 10 г анасонови семена или т.нар. подправки. Може да се употребяват и сушени подправки и семена.
Това тесто е много подходящо и за получаване на банични кори.

3. Карамел от ядки зърна
Необходими са 60 г грубо брашно по избор, 60 г счукани фъстъци, бадеми или други ядки по избор и 120 г сушени плодове по избор, нарязани в част от брашното. Продуктите се смесват и преработват по гореописания начин.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         100.28.132.102           Понеделник          24.06.2024, 11:11