Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Салатни сосове
Следните сосове за салата служат за подправяне на онези зеленчукови и плодови салати, при които не е посочен определен сос. Сосовете са съставени така, че да стимулират едно здраво храносмилане, без да извращават вкуса и обонянието. Сосовете, приготвени от лимонов или мандаринов сок, са особено подходящи за заливка на плодови салати, докато тези от рабарберов сок трябва да се употребяват само за зеленчукови салати. Лимоновият сок не трябва да се употребява за подправяне на зеленчукови и коренови салати. Ако няма рабарберов сок, се използва сок от кисели ябълки, защото лимонената киселина често противодейства на алкалните свойства на солите в зеленчуковите и кореновите сокове, които прочистват кръвта.
 
1. Лимонена майонеза
15 г пинии или фъстъци, много ситно или два пъти премлени, се смесват и разбъркват с 30 г лимонов сок. Сместа се оставя да престои 15 минути или по-дълго, към нея се при¬бавя 15 г масло от ядки или маслини и се разбива на крем. Вкусът на този крем може да се променя чрез прибавка на смлени кимионови, анасонови, синапови и други семена.

2. Медено-кремов сос
15 г много ситно смлени фъстъци се смесват и разбиват с 50 г лимонов сок. Оставя се да престои 15 минути, прибавят се 15 г мед и сместа се разбива на крем.

3. Медено-лимонен сос
Разбиват се 30 г лимонов сок и 15 г мед. Ако сместа е много кисела, се прибавя 15 г маслиново или ядково масло.

4. Ябълков сос
60 г ябълков сос от кисели или сладки ябълки, получен с помощта на преса за сок, е един освежителен, вкусен сос, подходящ както за зеленчукови, така и за овощни салати. Особено през зимата, ако няма рабарберов сок, той придава на зеленчуковите салати приятен вкус.

5. Меден или маслен сос
15 г мед или масло е всичко, което е нужно, за да се направят вкусни пресните салати.

6. Рабарберов-кремов сос
30 г смлени фъстъци или пинии се смесват и се разбиват заедно с 60 г рабарберов сок. Сосът се оставя да престои 15 минути. Употребява се само за зеленчукови салати. Към него могат да се прибавят 10 г ситно нарязани подправки.

7. Доматен сос
60 г домати, обелени и нарязани с остър нож и 15 г смлени пинии или фъстъци се разбиват и разбъркват заедно. Сосът може да се подобрява и разнообразява чрез различни подправки — 10 г ситно нарязани магданоз или целина и, по желание, 10 г масло от маслини или ядки.

8. Сос от краставици
Този сос се приготвя по същия начин както предходния, но вместо домати се използват 60 г настъргани краставици.

 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         100.28.132.102           Понеделник          24.06.2024, 12:28