Продукти
* 2 бр. зелена салата * 5 стръка зелен лук * 150 г риба тон или 150 г рулца от раци * 2 бр. сварени яйца * 150 г сварена царевица * 10-15 бр. маслини * 100 г синьо сирене * 1 бр. лимон * сол * зехтин * 2 филии сух хляб (или готови крутони)
Приготвяне Хлябът се нарязва на малки кубчета, слагат се в тавичка, посоляват се, поръсват се със зехтин, след което се слагат в предварително загрята фурна да се запекат, като периодично се разбъркват, докато станат хрупкави. Когато са готови, се изваждат от фурната и се оставят да изстинат (може да се използват и готови крутони). Зелената салата се измива и се накъсва или се нарязва в голяма купа. Лукът се нарязва и се прибавя към салатата. В купата се слагат 100 г царевица (останалите 50 г се оставят за украса), рибата тон (по желание може да се замени с рулца от раци) и едното сварено яйце, настъргано на ситно ренде. Прави се дресинг от сол, сокът от лимона и зехтин, с него се залива салатата и всичко се обърква много добре. Най-отгоре се слагат останалите 50 г царевица и предварително изпечените крутони. Настъргват се второто яйце и синьото сирене и се украсява с маслини.
* По желание синьото сирене може да се замени с кашкавал или сирене Пармезан.
|
|
| |