Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Табуле Магреб
Продукти

* 1 ч.ч. кус-кус или булгур
* сол
* 2 бр. домати
* 1 бр. краставица
* 2 с.л. магданоз
* 1-2 скилидки чесън
* маслини
* сока на един лимон
* черен пипер по желание
* зехтин

Приготвяне

Кус-куса се залива с 1 ч.ч. вряща посолена вода (ако е булгур се ползват 2 ч.ч. вода), захлупва се и се оставя 5 минути да поеме. Ако се ползва булгур, се сипва във вряща посолена вода 1 към 2, оставя се да ври 5 минути, слага се настрана, докато поеме. Разстила се в широка чиния да изстива.
Доматите и краставиците се нарязват на кубчета, чесъна се пасира и добавя към тях. Слагат се магданоза и маслините, лимоновият сок и зехтина. След като изстине кус-куса, се прибавя към тях. Обърква се добре. Украсява се по желание.

В Сирия и Египет в Табуле се слага толкова много ситно смлян магданоз, че салатата е зелена. В Магреб (Алжир, Тунис, Мароко) е с по-малко магданоз.
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         18.219.220.21           Събота          21.12.2024, 09:21