Продукти
* 500 г кисело мляко * 1 ч.л. сода бикарбонат * 1 ч.ч. захар * 3/4 ч.ч. олио * 2 и 1/2 ч.ч. брашно * 3-4 с.л. какао * 3/4 пакетче канела * 100 г стафиди
За сиропа:
* 1 ч.ч. захар * 2 ч.ч. вода
Приготвяне Разбива се киселото мляко със содата, захарта и олиото. Брашното се смесва с какаото и канелата и постепенно се добавя към млякото. Накрая се слагат стафидите и всичко се изсипва във форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се в предварително затоплена фурна на температура около 180 С. От захарта и водата се сварява сироп и се охлажда. Добре изстиналият сладкиш се залива със студения сироп.
|
|
| |