Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Диети » Излъжете апетита!
Излъжете апетита!
Прекомерното влечение към яденето е началото на болест, с която трябва да се борим упорито и търпеливо.

Съвети:
След ядене никога не се заседявайте на масата. На въпроса "Сит ли съм", отговаряйте едва след 20 минути, след като сте привършили с храненето. Утоляването на усещането за глад не идва веднага - ставайте от масата, още докато се чувствате леко гладни. Малка разходка след хранене (дори и 5-минутна) ще увеличи усещането за ситост.

Не яжте прави, защото така ще поемете по-голямо количество храна. Избягвайте краткотрайните диети - при всички случаи след това ще си възстановите загубените килограми. Яжте кълнове (пшеничени, овесени, ръжени) и други житни култури, богати на витамин В, който предотвратява отлагането на мазнини във вътрешните органи и задържането на вода в организма.
Овесените ядки и другите храни, богати на влакнини бързо засищат глада и помагат за по-бързо отслабване. Те се смилат по-бавно, при което дълго време не се изпитва чувството на глад.

Който е склонен към преяждане трябва да се храни по-често на ден. Ако усетите глад изяжте една ябълка или купичка кисело мляко. И задължително, ако сте предпочели ябълката - изяжте я със семките, които са богати на йод, известен с качеството си да потиска влечението към храната. Винаги трябва да имате под ръка ябълки, моркови, зелеви листа. Дъвчете бавно и старателно - така ще се заситите с по-малко количество храна. Половин чаша отвара от пресен магданоз ще ви накара да забравите за глада поне за 2 часа. Подобен ефект има и изплакването на устата с ментова вода. Глада можете да залъжете и с настойка от сливи и смокини. Половин килограм плодове се заливат с 3 литра вода и се вари, докато течността остане 2.5 литра. Пие се по половин чаша преди хранене заедно с плодовете.

Ако силно ви се иска да ядете - изяжте една лъжичка обезмаслено сухо мляко. Ако обичате макаронени изделия, не е нужно да се отказвате от тях, но не ги гарнирайте с тежки сосове, а наблегнете на сиренето и зеленчуците като гарнитура. Не наблягайте на ястия, в които се съчетават захари и мазнини. И задължително консумирайте поне 300 г. зеленчуци дневно - сурови, задушени или варени.

Ако преди ядене изпиете чаша минерална вода или доматен сок, необходимата за засищане на глада порция ще намалее с една трета. Кафето силно стимулира апетита - ограничете неговата консумация до 2 чашки дневно, без захар.

За вечеря (2 часа преди лягане) е добре да консумирате зеленчуци с месо. Съдържащите се в месото аминокиселини активизират хормони по време на съня, които изгарят мазнините.
Враг на апетита е чесънът. Може да гълтате по една скилидка дневно, без да я дъвчете. Чесънът унищожава болестотворните микроби и помага да се справите с неутолимия апетит.
С помощта на всички тези средства трябва да се преборите с пагубната страст към преяждане за около два месеца - това е достатъчен срок за пренастройване на организма към по-малко порции.

Източник

 
Форум » » » Диети » Излъжете апетита!
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.145.64.241           Петък          19.04.2024, 23:41