Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Какво е булимията?
Докато анорексията обхваща момичета в пубертетна възраст, булимията засяга младите жени от 16 г. до 40 годишна възраст. Както анорексията и тази болест е храносмилателно разстройство. Често граничи или е комбинирано с анорексия. По-скоро в предишен етап от живота на жената. Ако се превъзмогне анорексия много често се преминава към булимия- свръхпреяждането. Естествено не е задължително да е комбинирано с анорексия. Обикновено това са млади жени, които изключително много са концентрирани във формите на тялото си и във фигурата си. В никакъв случай те не искат да изглеждат зле! Непрекъснато се гледат и непрекъснато си следят теглото.
Част от тези болни жени съобщават в миналото си, най-често в пубертета, че са били дебели. В млада женска възраст, когато са и много суетни и чувствителни на тема външен вид. Тогава те решават самоцелно да вземат мерки, които се състоят в това, че по цял ден гладуват. Когато се приберат обаче у дома обаче изяждат огромно количество храна – често до 2000-3000 калории! Това е ужасно много! Самият прием на храна продължава в рамките на 2 часа. Те често пъти не се усещат, защото дори стигне сигналът в мозъка от центъра на глада до центъра на насищането минават 15 минути. След това коремът на тези жени се издува и те развиват чувство за вина. Тогава отиват в тоалетната и започват да повръщат. Правят го отново и отново, защото когато повърнат храната чувстват удовлетворение и пречистване. Просто им олеква им. При олекването на стомаха се отделят веществата хормоноподобните ендорфини които са и веществата на удоволствието, което ги кара да се пристрастяват към подобно явление.
За да компенсират изядената храна, на другият ден започват интензивна и изтощителна тренировка, а страхът, че ще напълнеят е водещ. Този цикъл се повтаря през 2-3 дни. Болестта трудно се открива, защото за разлика от анорексичките, които достигат до 30-40 кг при среден ръст, булимичките изглеждат нормално. Само най-близките им знаят за това. Самите болни обаче не смятат, че имат проблем. Най-често за помощ при специалистите се обръщат майките на болните момичета или техните приятелки. Булимичките често са с развалени зъби и кариеси, тъй като при повръщането стомашния сок уврежда устата. Преживяемостта при тях е по-голяма, отколкото при анорексичките, но болестта лесно се хронифицира. Това е детеродният период на жената. При една бременност заболяването може да бъда излекувано. Това е от хубавите моменти. Докато при анорексията смъртност, повтарям, е много висока.
Когато такъв феномен се появи 2 пъти седмично в рамките на 3 месеца, специалистите говорят за констатирана и отключена булимия. Симптомите на уврежданията са много сходни на анорексичките – хормонални разстройства, анемия, сърцето страда също. Те също страдат от увреждане на психиката, във връзка с това пристрастяване и обсебване на фигурата. Попадат най-често на клинични психотерапевти. При тях също трябва да се изготви правилният хранителен режим, а именно – често по малко! Правилното хранене трябва да става в 8 часа, в 10, 12, 16 и 19 часа. Свързано е, разбира се, с физиологията.
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.233.232.160           Неделя          14.07.2024, 07:16