Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Медицинска Астрология » Козирог
Козирог
Управляваща планета Сатурн. Противоположен знак Рак. Елемент земя. Качество кардинален.

Влияе върху коленете, костите, скелета, кожата и храносмилателната система. Болести - счупвания на костите, артрит, глухота, възпаление на мастните жлези, загуба на зъби. Потребност в храната от калциев фосфат. Витамини А, С и Е. Метал олово. Растение - червено цвекло. Трябва да включва в храната си - кисело млеко, яйца, броколи, цитрусови плодове. Трябва да развива оптимистичен поглед и да дава повече простор на въображението си. Да избягва егоизъм и меланхолия.

Казват, че Козирозите живеят обратно на другите хора - раждат се възрастни, а с годините започват да младеят. В ранно детство те са твърде сериозни и зрели за своята възраст. С годините започват да губят сериозността си. Хората, които не ги познават отблизо или не са на висотата на характера им, са отблъснати от външната обвивка на мрачност и униние. Това само засилва чувството за мъченичество у Козирога. Подтискането на емоциите оказва пагубно влияние върху състоянието на здравето му и способства процеса на кристализация, който е характерен за Козирога.

Неговото здравословно състояние зависи от състава на минералите в тялото му. Кожата, съединителната тъкан, повърхностните слизести слоеве на кожата и симпатиковата нервна система са в тясна зависимост с тях. Този знак управлява състоянието на коленете, костната структура на тялото, сухожилията и хрущялите. Повечето нещастни случаи с Козирозите са свързани със счупвания на кости, подкожни кръвоизливи, разтягане на връзките на сухожилията, травми на коленете, изкълчвания, натъртвания.

От момента на раждане до седем годишна възраст, Козирозите рядко са здрави. Но по-нататък, ако няма лошо разположени планети, тяхната жизненост се увеличава, макар и те да не притежават запаси от жизнени сили, присъщи на по-здравите знаци в зодиака. От там нататък те не се дават лесно и ако съблюдават нормален режим на живот, могат да преживеят до късна старост в активност и добро състояние на здравето. Това е знака на дълголетниците, макар и Слънцето, което дава живот, да е слабо в Козирога. Много Козирози са още пълни с енергия, когато техните връстници са приковани на инвалидна количка.

Болестите, от които се разболява Козирога, са под влиянието на Сатурн и затова стават хронични. Те са склонни да размишляват върху заболяванията си и да се задълбочават в това, докато стигнат до хипохондрия. Те са убедени в безнадеждността на състоянието си. Главните проблеми идват от вялото кръвоснабдяване и затормозеното изчистване на организма. Отровите и шлаките се задържат в организма и това се отразява върху работата на стомаха. Образуването на калциеви отлагания предизвиква ревматизъм, артрит и невралгия. Това съзвездие непосредствено влияе на жлъчния мехур и предизвиква състояние на недостатъчна жлъчна активност.

Знакът Козирог като правило създава хора малко отчуждени, създаващи съзнателно или несъзнателно бариера между себе си и другите. Дори когато са принудени да влязат в по-тесен контакт, те задържат в себе си едно уединено тайно местенце, където и най - любимия човек не може да бъде допуснат.

Козирозите са привлечени от света на големите промишлени и търговски предприятия с голям брой служители и работници. Те имат шансове на такива места, благодарение на търпеливия им, разумен и амбициозен характер. Могат да преуспяват и в политиката, като актьори, учени, сценаристи. Минното дело, недвижимата собственост, банките - всичко това се управлява от Козирога и Сатурн. Един от ключовите моменти в характера му е настойчивостта. Удвоената решимост да осъществи своите амбиции му помага да достига върхове. В някаква степен в този знак се раждат егоцентрици, егоисти, скъперници, хора с тесен кръгозор.

Бидейки прекалено чувствителни и честолюбиви, те често пъти се обиждат от постъпките на другите хора. Те имат склонност да “имат зъб“ на някого или да бъдат безкрайно опрощаващи. Негодуванието, което скриват дълго време, може да доведе до невротични реакции. В крайна сметка отровената психика предизвиква храносмилателни разстройства и повишена киселинност на стомаха.

Козирогът изпитва дълбока потребност от любовта на най-близките му хора, но винаги ги отчуждава от себе си, защото трудно проявява собствената си любов и привързаност. Брачният партньор, който се стреми да се приспособи към емоционалната му сдържаност, може да оцени сериозното му отношение към брака, но това не винаги е лесно. Като майка и баща този знак е суров, но справедлив. Ако няма лошо разположени планети, Козирогът може да има много безгрижни и щастливи отношения с децата си и те да са по-добри от тези с брачния партньор.

Този знак има склонност към спартански начин на живот. Дори да получи наследство или някакво богатство, той по-скоро ще запази парите отколкото да ги похарчи за личен разкош.

Една от най-добрите предпоставки за здраве при Козирога е развиването на чувство за хумор. Не изкривено остроумие, мрачен хумор и сарказъм за нечия сметка, а способност да се види и светлата страна на живота.

 
Форум » » » Медицинска Астрология » Козирог
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         44.200.179.138           Четвъртък          28.03.2024, 11:47