Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)




 Пими ®

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » » » Медицинска Астрология » Водолей
Водолей
Управляваща планета Уран. Противоположен знак Лъв. Елемент въздух. Качество постоянен.

Влияние върху областта между коляното и стъпалата на краката, дланите на ръцете, зрението. Болести - варикозно разширени вени на краката, нервни разстройства, недобра функция на прасците на краката. Потребност от натриев хлорид в храната. Трябва да включва в диетата си - мед, лимони, ябълки, твърдо сирене, ряпа. Трябва да развива интуиция, грижа за близките. Трябва да избягва прекалена умора, лоши навици и отлагане на работите си ден за ден.

Макар и това да е един от трите въздушни знаци, което предполага подвижност, той е много постоянен и съдържа в себе си инертност. Същността на характера на Водолея не е разбираема за близките и приятелите. Като цяло той е оптимист, но често променя настроенията си и от време на време се поддава на унилост и безразличие. Символичният смисъл на знака е - преносител на живата вода по целия свят.

При благоприятно разположение на планетите, Водолеите притежават физическа красота и голяма жизнеспособност. Въпреки това, тяхното здраве е крехко и те са подложени на нервни разстройства при продължителен стрес. Необходимо е постоянно да прочистват кръвта си със съответен режим на хранене в съчетание с витамини и минерали. Болестите обикновено идват внезапно и предизвикват резки обрати в живота им. Те са вследствие на напрежение, което са позволили да се натрупа, сподавени емоции или преоценка на физическите сили. Водолеят е чувствителен повече от другите знаци към промяната в разположението на планетите. Това води до психически разстройства. Много е важно е да се знае, че тези периоди са временни и да не се допуска задълбочаване на проблема. Чувството за униние и меланхолия подриват здравето на Водолея.

Водолеите са склонни към варикозно разширени вени и към спазми на мускулите на краката, затова трябва да избягват работа, свързана с дълго стоене прави на едно място.

В последните години от живота им са застрашени от прояви на атеросклероза и повишено кръвно налягане, ако не са правили нищо преди това, за да го предотвратят. Освен нискокалорична храна, едно от най-леките и изпитани средства за поддържане на здрава сърдечно- съдова система, е пребиваването всеки ден на чист въздух и движението. Водолеите се отнасят без особен ентусиазъм към съхраняването на своето здраве.

При неблагоприятно разположение на Слънцето в момента на раждане, Водолеите в критични периоди от живота си, могат да станат жертва на нещастни случаи при работа с електричество, взривове, неправилно предписани лекарства.

Водолеите понякога страдат от странни и необикновени болести с тайнствен произход. Те трудно се поддават на диагностика и лечение по обикновените начини. В такива случаи помощта на медицинския астролог е много важна. Той може да определи по рождената карта природата на необикновеното състояние.

Конвулсиите, спазмите в краката, това е типично Водолейско заболяване. Причина за това е лошото циркулиране на кръвта и недостатъчното движение. За да се облекча това състояние, освен лекарствата, трябва да се правят масажи на мускулите на краката от коляното до палците. Масажът трябва да се прекрати два-три дни след прекъсването на спазмите.

Най-развитите Водолеи дават на човечеството наука, прогрес, благородни мисли и поведение, мъдрост. Това е живата вода, която изливат върху света.

В момента на раждане на Водолеите им се дава кротък и предан характер. Дори и неразвитите представители на знака рядко могат да бъдат въвлечени в насилие, скандали и агресия.

Техният поглед върху света се характеризира с философска безпристрастност и слаба зависимост от условностите. Богатата им интуиция и човечност ги правят добри познавачи на човешката природа.

Кръгът от приятели на Водолея е широкоспектърен - от богати и известни, до бедни и неизвестни. Притежавайки вродено дружелюбие, те се отнасят към всички с еднаква вежливост и някаква безлична любезност.

Умът на Водолея е проницателен и любознателен. Склонен е напълно да игнорира преобладаващите морални и политически принципи и устои на обществото и да заеме революционна, радикална позиция.

Слабостите на знака могат да бъдат - неизпълнение на обещанията, необезателност, бягство от действителността, капризи и песимизъм. Водолеите често пъти имат нещастливи и неудовлетворяващи ги бракове. Те не умеят да проявяват своята привързаност към отделната личност. Домашните кризи и дисхармония се отразяват на психиката. От там идват заболявания с психоматичен характер - невралгии, нервни разстройства, нарушаване функциите на бъбреците и редки, трудни за диагностика болести.

 
Форум » » » Медицинска Астрология » Водолей
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Контакт         3.144.252.140           Петък          19.04.2024, 08:16