Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
pims.m
 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Планът Протал - Пиер Дюкан » Протал и отказването от цигарите
Протал и отказването от цигарите
Отказване от цигарите и напълняване

Много пушачи и пушачки се колебаят да спрат цигарите поради оправдания си страх от реактивно напълняване. Много са и тези, които са успели да откажат цигарите, но след като са напълнели, отново са започвали да пушат, погрешно вярвайки, че ще отслабнат.
Трябва да се знае, че напълняването при прекъсване на тютюнопушенето се дължи на два свързани фактора.
Потребност от компенсация на устата, която подтиква бившия пушач да търси усещания, аналогични на онези, които педиатрите и психоаналитиците наричат орални и които новороденото изпитва през оралния стадий от живота си, така добре описан от Фройд и последователите му. От тази потребност произлиза необходимостта да си сложим нещо в устата и да хрупаме всякакви приятни на вкус и пълни с калории храни.
Към това се прибавя натрупването на калориите, които никотинът ни е позволявал да изгорим.
Съчетанието на тези два фактора, сетивен и метаболичен, води до средно напълняване от 4 кг, което може да достигне 10, дори 15 при предразположени индивиди и закоравели пушачи.
Трябва да се знае, че натрупаните след спирането на цигарите килограми не изчезват автоматично с възобновяването на пушенето. Затова е много важно да се запази огромната придобивка, каквато представлява освобождаването от една опасна зависимост.
Следва също да е ясно, че напълняването при спиране на тютюнопушенето е ограничено във времето - то трае шест месеца, и че следователно усилията да го предотвратим също са ограничени във времето. След изтичането на този период обмяната на веществата се нормализира, желанието за компенсация спада и контролът над теглото става по-лесен.

Превенция на напълняването при пушач с нормално тегло

Това е случаят на пушач, който не е предразположен към напълняване и никога не е спазвал диета.
Ако е пушел по-малко от 10 цигари дневно или не е гълтал дима, най-доброто решение е да приложи Протал IV с протеиновия четвъртък и трите лъжици овесени трици.
Ако е пушел над 20 цигари дневно, налага се да приложи Протал III през първите четири месеца и да премине към Протал IV в продължение на още четири месеца.

Превенция при пушач, предразположен към напълняване

Когато пушачът е предразположен към напълняване и съществуват и други рискови фактори като диабет, сърдечна или дихателна недостатъчност, следва да се приложи Протал II с редуване 1/1, след това Протал III в продължение на пет месеца и накрая Протал IV в продължение на минимум шест месеца.

 
Отказ от цигарите при изявен обезитет

Тук рискът е максимален и допълнителните килограми ще влошат и без това сериозното положение на затлъстелия. Предишното затлъстяване свидетелства за крайно подходящ терен, устоял на тютюнопушенето. Затова трябва да очакваме силно забавяне на обмяната на веществата и силна потребност от орални усещания.
Но ползата ще е огромна, защото съчетанието от спиране на тютюнопушенето и отслабване освобождава организма от двоен риск - от сърдечносъдови заболявания и от рак на белия дроб.
Начинанието изисква много силна мотивация, подкрепа от близките, както и психологическа помощ от лекар. Последният често предписва успокоителни, дори антидепресанти, за да смекчи шока от опита да се преодолеят две толкова важни зависимости.
Така че пълният план Протал се налага от само себе си, и то в най-строгата си версия: пет до седем дни чисти протеини, смесен режим с редуване 5/5, режим за запазване на теглото - десет дни на свален килограм, и протеинов четвъртък + три лъжици овесени трици дневно до края на живота.

Лечение на напълняване вследствие на отказване от цигарите

Тук злото вече е сторено - напълняването не е било избегнато навреме. Тоест става дума за бивш пушач, успял да откаже цигарите, който трябва да се убеди, че не бива да пропушва отново.
Случаят е сходен с класическия обезитет и изисква прилагането на целия план Протал - пет дни Протал I, Протал II с редуване 5/5, Протал III - десет дни на свален килограм, и продължителен, дори окончателен Протал IV, ако пациентът е пушел повече от 20 цигари на ден.

 
Форум » » » Планът Протал - Пиер Дюкан » Протал и отказването от цигарите
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.81.127.179           Сряда          21.03.2018, 20:49