Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
pims.m
 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Как да отслабнем завинаги » Протеини на прах
Протеини на прах
Досега ставаше въпрос за естествени белтъчини. Но освен яйчния белтък нито една от споменатите храни не беше чист белтък в истинския смисъл на думата. Така че усилията ни бяха насочени към подбора на храни, близки до теоретичната чистота.
Но от няколко години насам хранителната промишленост ни предлага протеини на прах, които се доближават, без да я стигат, до желаната чистота.
На теория тези прахчета са доста изкусителни - на практика ще видим, че те имат предимства и недостатъци, които е добре да поставим на кантара, преди да решим дали да ги употребяваме.

Кои са предимствата и недостатъците на протеините на прах?

Предимства.

Предимството на протеините на прах е чистотата им. Тази характеристика, която не е никакво предимство при отслабването, постигано чрез броене на калории, придобива голямо значение при режима на чистите протеини. Вече знаете, че тънките черва, чиято задача е да извличат калориите от храната, постигат най-голям успех, когато работят с добре балансирана смес от белтъчини, въглехидрати и мазнини. Но когато храненето им доставя само белтъчини, нещата протичат така, сякаш този орган е загубил способността си да се храни.
През първите два етапа на плана Протал, при продължителното отслабване, абсолютната чистота на праховете е наистина полезна, но няма кой знае каква преднина пред протеиновите храни.
Затова пък през третия и четвъртия етапи, когато режимът се спазва само един ден през седмицата, тази крайна чистота може да се окаже безценна, защото засилва влиянието на белтъчния четвъртък над останалите дни от седмицата.

Освен това белтъчините на прах лесно се пренасят и могат да се използват във всякаква ситуация от тези, които водят напрегнат или нередовен професионален живот и не могат винаги да седнат на масата в нормалните за храненето часове.

Недостатъци.

• Главният недостатък на протеините на прах е в това, че те са изкуствена храна.
При нормални условия на живот човешкото същество не е биологически програмирано да се храни с прахообразни вещества. Сетивата ни - зрение, осезание, вкус и обоняние, както и мозъчните центрове, които управляват засищането и вкусовите удоволствия, съвсем естествено ни подтикват да приемаме храни, които имат свой особен външен вид, вкус, мирис и консистенция.

Белият прах, та макар и подсладен и ароматизиран, не е дразнител, способен да ни развълнува. Да се храним, означава, естествено, да поглъщаме известно количество енергия и хранителни вещества, но означава също - и все повече с потребността да компенсираме стреса на съвременния живот - да изпитваме удоволствието, които ни доставят сетивните ни органи и задоволеният ни инстинкт.

Всички диетолози знаят, че продължителната употреба на белтъчини на прах води с течение на времето до пристъпи на реактивна булимия - състояние, във висша степен нестабилно, което изключва всяка надежда за стабилизация на теглото.
Поради тази причина, проста, но фундаментална, този тип хранене може да бъде само епизодично.

• Вторият недостатък на белтъчините на прах се състои в нееднаквата им чистота.
Преди всичко следва да не се смесват белтъчините на прах и заместителите на храненето. Последните са най-обикновена храна, съставена от белтъчини, въглехидрати и мазнини, която се различава от традиционната по това, че не ви доставя никакво удоволствие.
Белтъчините на прах, предназначени за белтъчната диета, се славят с чистотата си, но не всички я притежават в еднаква степен. Без да цитирам марка, знайте, че единствената чистота, която би могла да надпревари чистотата на белтъчния четвъртък на Протал, е 95-процентовата, а доколкото знам, такава на пазара почти няма.

• Третият недостатък е свързан с биологическата стойност на протеините на прах.
Не всички протеини на прах на пазара имат еднакво качество. Разликите са свързани с вида храна, от който са извлечени, и с начина на извличането им.
Белтъчините са дълги вериги от аминокиселини, осем от които са абсолютно необходими. Отсъствието в храната на една-единствена от тези осем аминокиселини блокира синтеза и принуждава организма да черпи от собствените си мускулни белтъчини. Такъв е случаят с растителните белтъчини, повече от които са непълни и трябва да се обогатяват с липсващите им аминокиселини. За да се избегнат тези изкуствени комбинации, които трудно успяват да наподобят естествените, за предпочитане е да се избират пълни белтъчини от животински произход, най-разпространените от които идват от млякото.

• Четвъртият недостатък е липсата на влакна.
Когато няма влакна, храносмилателният тракт не намира в храната на прах на какво да опре функционирането си. Продължителната употреба на подобни белтъчини предизвиква запек и неприятно, понякога болезнено подуване.
Липсата на влакна поставя и друг проблем - храната на прах не притежава нито консистенцията, нито съпротивата, от която огромната мускулна и сетивна арматура на устата се нуждае. Поглъщането й е прекалено бързо и създава впечатление за консумация на въздух.

• И накрая, при липса на влакна усвояването на храните и на калориите им е максимално.
Съществуват няколко марки, които включват пшеничени трици в протеините, и макар това присъствие обикновено да е символично, дори в тези малки дози неразтворимите пшеничени трици могат да раздразнят често твърде чувствителните черва на жените.
Единственият истински начин да се използват пълноценно влакната, които така жестоко липсват на протеините на прах, е да се прибегне към овесените трици. Те са разтворими влакна, едновременно нежни към червата и безмилостни към калориите, които увличат със себе си в изпражненията - истинска манна за затлъстелия, която подробно ще опиша в следващата глава.

В заключение може да се каже, че при дълга употреба недостатъците на протеините на прах се оказват далеч по-големи от предимствата им, но ако се използват епизодично, те са полезни. Могат да заменят някое застрашаващо диетата ви угощение, да бъдат използвани вместо сандвич или да ви помогнат да не прескачате ядене.
В практиката на плана Протал те са без значение през периодите на същинското отслабване, но по време на окончателната стабилизация могат да засилят ефикасността на протеиновите четвъртъци, като заместят едно или две основни хранения.

 
Форум » » » Как да отслабнем завинаги » Протеини на прах
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.81.238.157           Петък          23.03.2018, 09:05