Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
pims.m
 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Как да отслабнем завинаги » Как да изберем теглото, което искаме да запазим?
Как да изберем теглото, което искаме да запазим?
Трудно е да отслабнем и да запазим новото си тегло, особено ако сме готови на всичко, само и само да не напълнеем отново, без да имаме точна цел, без предварително да сме определили теглото, което ще ни задоволи и което можем да запазим. Чувствам се длъжен да споделя с вас мнението си, защото твърде често съм присъствал на провали, чиято главна причина беше нереалистичното тегло, избрано като цел.
Съществуват много формули, с които се определя идеалното тегло в зависимост от височината, възрастта, пола и костната система. Всички те са теоретично приложими, но аз не бих им се доверил, защото те се отнасят до статистически индивиди, каквито не съществуват в действителност. Освен това те не държат сметка за онова, което характеризира затлъстелия, а именно неговото предразположение към напълняване. Затова бих заместил това теоретично тегло, което искаме да запазим, с по-стойностното понятие за тегло, което можем да запазим. А това далеч не е едно и също.
Най-доброто средство за определяне на теглото, което може да се запази, е да поискате от дебеланкото сам да прецени колко килограма му е най-лесно да свали, за да се почувства „добре в кожата си". По две причини. Преди всичко всеки затлъстял човек е забелязал, че има тегло, което лесно постига, друго, до което слиза по-бавно, и накрая тегло, под което, каквато и диета да спазва, не може да спадне. В опита му се появява понятието за граница, която е трудно да прекоси. А ако все пак я прекоси, да се опитва да запази постигнатото тегло е нелепо, защото необходимото усилие, за да го стори, ще е непропорционално на получения резултат.
Освен това при случаите на хроническо свръхтегло аз лично отдавам много повече значение на понятието за благополучие, отколкото на символичната стойност на абстрактната цифра, с която бихме означили „нормалното" тегло. Предразположеният към затлъстяване не е нормално същество. И в това няма нищо пейоративно. То означава, че не бива да му се препоръчва тегло, неприсъщо на природата му. Това, което му е нужно, е да може да живее нормално, приемайки тегло, с което се чувства комфортно. Дори запазването на такова тегло вече граничи с геройство.
И накрая, дебелият човек трябва да си спомни максималното и минималното тегло, до което е стигал. Защото максималното тегло, независимо колко време го е поддържал, остава завинаги записано в организма му. Да вземем един конкретен пример.
Представете си жена, висока 1,60 м, която един-единствен ден през живота си е тежала 100 кила. Абсолютно невъзможно е тази жена да задържи теглото си на 52 кг, както препоръчват някои теоретични таблици. Биологичната памет на организма й завинаги ще запази спомена за максималното й тегло. Да й се предложи да постигне и да запази тегло от 70 кг. изглежда много по-реалистично и желателно, при изричното условие да се чувства добре с това тегло.
Накрая има и едно друго абсолютно погрешно клише, от което следва да се отървете. Повечето затлъстели или просто пълни хора си въобразяват, че по-лесно ще се задържат на дадено тегло, ако първо постигнат доста по-ниско ниво. Така например, да искаш да отслабнеш до 60 кг, за да се задържиш на 70, е повече от грешка, защото пропиляното през втория етап усилие на волята жестоко ще ви липсва, когато навлезете в третия етап, на запазването на теглото. И главно, колкото повече слабеете, толкова по-яростно ще реагира организмът ви и по-упорито ще се опитва да трупа килограми.
В заключение, нужно е да си изберете тегло, което може да се запази - достатъчно високо, за да бъде постижимо, и достатъчно ниско, за да сте толкова доволни, че да пожелаете да го запазите.
 
Форум » » » Как да отслабнем завинаги » Как да изберем теглото, което искаме да запазим?
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         50.19.34.255           Четвъртък          22.02.2018, 00:59