Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalХороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
pims.m
 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Как да отслабнем завинаги » Повторно напълняване
Повторно напълняване
Когато организмът е изгубил доста килограми под натиска на ефикасна диета, се наблюдават няколко реакции, чиято цел е да се компенсира тази загуба. За да ги разберем, трябва да знаем какво означава образуването на резервни мазнини за нормалния организъм. Натрупването на мазнини по време на хранене, осигуряващо ви повече енергия, отколкото можете да изразходвате, е средство да се икономисат известен брой неизползваеми за момента калории, които впоследствие да влязат в работа, ако хранителните източници се изчерпат.
Това е най-простият начин, измислен от природата, за да запази и натрупа енергия в най-концентрираната форма, позната в животинското царство (9 калории/грам).
В наше време и в свят, където храната е толкова леснодостъпна, можем да се запитаме защо съществуват подобни механизми. Нека още веднъж да си припомним, че биологическите ни структури не са замислени за свят като нашия. Те са се създали във време, когато достъпът до храна е бил случаен, несигурен и винаги получаван в резултат на упорита дейност или на ожесточена битка. Притежанието на тези мазнини, които днес толкова ни дразнят, е представлявало за първобитния човек ценно средство за оцеляване. С други думи, организмът ни, чиято биологическа програма почти не е еволюирала от появата си насам, отдава все същото значение на тези защитни мазнини и потресен присъства на тяхното стопяване.
Отслабващият организъм поема риска да се окаже напълно беззащитен при най-малката липса на храна. Той е биологически застрашен и затова реагира. Реакциите му имат една-единствена цел: да си върне възможно най-бързо по-голямата част от изгубените мазнини. За да направи това, вашето тяло разполага с три много ефикасни средства.
• Първото се състои в предизвикването и изострянето на усещането за глад и тази реакция е толкова по-силна, колкото по-строг е бил спазваният режим.
• Второто средство, използвано от организма, е намаляването на енергийния разход. Когато заплатата на един човек намалява, първата му реакция е да харчи по-малко. Подобна реакция се наблюдава и на ниво биологически организъм. Ето защо много пациенти, спазващи диети за отслабване, се оплакват, че са станали зиморничави. Това е последствие от намаленото изгаряне на калории. Същото се отнася и до изпитваната умора - усещане, чиято цел е да ни накара да се откажем от ненужното усилие. Всяка изискваща усилие дейност ни става мъчителна, жестовете ни се забавят. Умората се отразява и на паметта, и на умствения труд, които са големи консуматори на енергия. Засилва се потребността от почивка и сън - източници на икономия на енергия. Косите и ноктите растат по-бавно. Накратко, по време на продължително отслабване организмът се опитва да се приспособи, потъвайки в нещо като зимен сън.
• Накрая, третата реакция на организма, най-ефикасната и най-опасната както за кандидата, който все още отслабва, така и за този, стигнал до фазата на запазването на теглото, е по-доброто усвояване и извличането на максимален брой калории от приетата храна. Човек, който обикновено извлича 100 калории от невинно хлебче с мляко, в края на режима ще извърши истински подвиг, като изпомпа от него 120 до 130 калории. Всяка храна ще бъде буквално изстискана. Това подобрено усвояване се извършва в тънките черва, които са посредник между външната среда и кръвта. Усилване на апетита, намаляване на разхода на енергия и максимално оползотворяване на храната обединяват усилията си, за да превърнат отслабналия бивш дебел в истински сюнгер за калории.
Обикновено това е моментът, в който нашият човек, задоволен от получения резултат, решава, че най-после може да скръсти ръце и да се отдаде на старите си навици. Точно това е най-естествената и най-честа причина за бързото възстановяване на първоначалното тегло.
Така че именно след успешно проведена диета, когато бившият дебеланко е постигнал желаното тегло, той трябва най-много да внимава. Това е периодът на повторното напълняване.

Колко време трае периодът на повторното напълняване?

Понастоящем няма естествено или терапевтично средство за избягване или намаляване на повторното напълняване. Най-добрият начин да се предпазим от него е да узнаем колко е дълъг периодът, през който съществува риск от напълняване, и да приложим през този период подходяща хранителна стратегия. Дълго и търпеливо съм наблюдавал този метаболичен взрив у много мои пациенти и съм установил, че високорисковият период на напълняване е около 10 дни на свален килограм или 1 месец за 3 кила, или 3 месеца за 9 -10 кила. Отдавам голямо значение на това правило, защото и в този случай липсата на информация може да провали успелия да отслабне човек. Познаването на опасността и на продължителността й може значително да ви помогне да преминете през преходния период, като положите без много досада усилието, необходимо за избягването на напълняването.
С времето бурно реагиращият, консервативен и разтревожен организъм постепенно ще се успокои. В края на тунела го очаква спокойно море и моят план за окончателно стабилизиране с един-единствен ден на диета седмично. Междувременно ще трябва да издържи един нов режим, който не води до отслабване, защото отслабването е вече факт, но не е и напълно свободен. Става дума за поставена под контрол свобода, чиято цел е да овладее крайните реакции на организма и да попречи на тялото да напълнее.

 
Форум » » » Как да отслабнем завинаги » Повторно напълняване
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.224.28.203           Петък          23.03.2018, 14:46