Рецепти само за зеленчуци -



    Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви



 Пими ®

Страница 1 из 11
Форум » » » Рецепти на Пиер Дюкан » Рецепти само за зеленчуци
Рецепти само за зеленчуци
Карфиол

Разчупете карфиола на големи букети. Измийте ги хубаво и ги сварете в солена вода. Пригответе бял сос (виж глава "Сосове") и залейте с него добре изцедения карфиол. Поднесете с разрязани на две твърдо сварени яйца.

Суфле с карфиол

Сварете карфиола като в горната рецепта и го изцедете. Пригответе бял сос, като му прибавите още два жълтъка.
Разбийте на сняг двата белтъка и ги добавете към белия сос. Прекарайте карфиола през миксер, смесете го със соса и сложете сместа във фурната за 20 мин.

Фрикасе с гъби

Покрийте дъното на тефлонов тиган с нарязан лук, залейте го с кубче зеленчуков булъон, разтворен в малко вода, и запечете лука до златисто. Изсипете в тигана нарязани на дебели кръгчета гъби, захлупете и оставете да омекнат на бавен огън. Добавете счукан чесън, магданоз, сол и черен пипер и поднесете Като гарнитура към месо или пиле.

Пълнени гъби

Изберете големи гъби. Измийте ги и отстранете дръжките. Накълцайте дръжките на ситно с чесън и магданоз, добавете сол, черен пипер и няколко чаени лъжички нискомаслено мляко. Позапечете тази смес в гореща фурна или в тефлонов тиган.
Напълнете кухата страна на гъбите със сместа и ги пъхнете в горещата фурна. След като се изпекат, капнете няколко капки парафиново масло върху всяка гъба.

Спанак с бял сос

Хубаво измийте листата на спанака и ги сварете в солена вода - 10-15 мин. Изцедете ги, добавете бял сос (виж сосовете) и ги запечете във фурната. Поднесете с разрязани на две твърдо сварени яйца или като гарнитура за месо или пиле.

Зелен фасул

Зеленият фасул е един от най-малко калоричните зеленчуци на планетата, което го прави идеален за всички диети. Богат е на пектин, който участва активно в засищането. Често обаче е пренебрегван от кандидатите за стройна фигура, тъй като обикновено предлаганият начин на приготвяне - на пара, и блудкавият му вкус не са особено привлекателни.
Когато го приготвяте на салата, не забравяйте, освен соса винегрет да добавите накълцан лук и магданоз и да го смесите с други зеленчуци - домати или сурови чушки.
Като гарнитура на месо или пиле можете да го залеете с бял сос.

Домати с изцелено кисело мляко и босилек

Вземете една кофичка нискомаслено кисело мляко и го оставете да се изцежда през тензух една нощ, за да получите гъста смес, подобна на сирене.
Напълнете една чиния с нарязани на кръгчета домати, сложете върху всяко кръгче по малко от горната смес и листенце босилек. Посолете, поръсете с черен пипер и подправете със сос винегрет.

Салата от ендивия

Ендивията е много ценна за жените, които спазват диета и нямат време да готвят за обяд. Този зеленчук е свеж и хрупкав, има леко горчив вкус и е изключително ниско калоричен.
Заради последното му качество той може да се приготви по изключение със сос с опасна за диетата съставка - сирене рокфор.
Смесват се 100-150 г нискомаслена извара с голямо колкото лешник парче рокфор, отрязано от най-тъмната част, плюс една лъжица винен оцет. За ваше успокоение трябва да знаете, че такова парче рокфор не съдържа повече мазнини от една черна маслина.

Топла и студена краставица

Топла: обелете, измийте и нарежете краставицата. Варете я 10 мин във вода с половин винена чаша оцет и малко сол. Изцедете я и я поднесете с бял сос.
Студена: нарежете краставицата на кръгчета и я оставете да се изцежда един час. Поднесете я със сос винегрет и няколко кръгчета лук.

Ендивия на пара

Измийте и сварете ендивиите на пара. Разтвор в малко вода едно кубче зеленчуков булъон, изсипете го в тефлонов тиган и сложете вътре няколко кръгчета лук. След като лукът омекне, добавете добре подсушените ендивии и оставете ястието на бавен огън десетина минути. Поднесете го изстинало. Върви с телешко и пуешко месо.

Аспержи със сос

Вземете няколко твърди аспержи. Настържете ги, като отделите конците. Сварете ги - 20-25 мин.
Забъркайте диетична майонеза. Разбийте на сняг един белтък и го прибавете към майонезата, като не спирате да бъркате. След като получите хомогенна смес, добавете малко оцет, за да втечните соса, и залейте с него аспержите.
 
Чудотворна супа

Това е супа, която излиза извън рамките на диетата и се опира на изследвания, доказали диетичните й качества.
Какво съдържа тя? Приготвя се със следните съставки: 4 скилидки чесън, 6 глави лук, 1 или 2 кутии белени домати, една глава карфиол, 6 моркова, 3 зелени чушки, 1 глава целина, 3 литра вода, 4-5 кубчета зеленчуков бульон.
Изчистете, после нарежете зеленчуците на малки или средни парчета. Поставете ги в тенджера и ги покрийте с вода. Оставете ги да поврат 10 мин, после намалете огъня и продължете да ги варите, докато омекнат.
Тази супа е изключително засищаща, а присъствието на парчета зеленчуци в бульона обяснява диетичните й качества. Съжителството на твърди и течни елементи налага неравна бързина на преминаване през чревния тракт. Твърдите парчета се задържат в стомаха, докато напълно се разградят, поради което го разтягат и предизвикват механично засищане. Течният бульон преминава много по-бързо през стомаха и се озовава в тънките черва, където хранителните му елементи предизвикват химическо засищане. Съчетанието между механично засищане чрез разтягане на стомаха и метаболично засищане в тънките черва уталожва значително и за дълго време глада.
Тази супа е особено препоръчителна за многобройните кандидати за отслабване, които се прибират вкъщи в края на следобеда, след като са хапнали малко или никак на обяд и не могат да се въздържат да не си сложат нещо в устата. Една топла супа ще им позволи да изчакат спокойно вечерята.

Супа от тиква

Вземете четвърт тиква, обелете я и я нарежете на големи парчета.
Поставете парчетата в тенджера под налягане, залейте ги с вода и добавете едно кубче зеленчуков бульон. Оставете на огъня 20-30 мин. След като тиквата се свари, добавете сол, черен пипер и 100 г нискомаслена извара. Поразбъркайте и поднесете.

Супа от тиквички

Почистете, измийте и нарежете на големи парчета 4 едри тиквички, една голяма глава лук, един морков и една бяла ряпа. Поставете ги в тенджера под налягане с едно кубче зеленчуков бульон и ги залейте с вода. Оставете ги да се варят 20-30 мин, посолете, поръсете с черен пипер, после ги прекарайте през миксер. Супата се консумира топла.

Салата от „кралете на морето"

(пушена сьомга, розови скариди, краб, сурими, октопод, треска, сьомга хайвер, панагюра)
Нарежете една голяма маруля и добавете парчета пушена сьомга, шепа розови скариди, трохи краб, две разтрошени сурими, парчета октопод и пушена треска. Посолете, поръсете с черен пипер, подправете с диетичен сос винегрет и украсете със смес от розов сьомга хайвер и черен хайвер от панагюра.
 
Форум » » » Рецепти на Пиер Дюкан » Рецепти само за зеленчуци
Страница 1 из 11
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.166.74.94           Четвъртък          08.12.2016, 22:05