Рецепти за Ударния режим на чистите Белтъчини - Сосове -



    Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Игри
Таро | Цветя
Речник Отзиви



 Пими ®

Страница 1 из 41234»
Форум » » » Рецепти на Пиер Дюкан » Рецепти за Ударния режим на чистите Белтъчини - Сосове
Рецепти за Ударния режим на чистите Белтъчини - Сосове
Повечето сосове не могат да минат без мазнина - олио, масло или сметана, които са главните врагове на кандидата за отслабване и поради това са абсолютно изключени от менюто през двете първи фази - на същинското отслабване.

Следователно големият проблем на Протал е да забърка сосове без мазнина, с които да залее такива благородни храни като месото, рибата, яйцата или птиците.
За заместване на мазнините и за придаване на гъстота на соса разполагате с парафиново масло, гума гуар и царевично нишесте.

Парафиново масло. Както вече ви казах, става дума за вид минерално масло, което не носи никаква калория на организма и смазва червата, а това го прави много полезно при диета, предизвикваща запек.
Единствените му недостатъци са гъстотата му и разхлабителното му действие. С гъстотата ще се справите, като го разредите с минерална вода Перие, а ако прекалено много ви разхлаби, намалете дозата или ползвайте друг сгъстител.

Гума гуар. Тази малко известна растителна съставка се продава във вид на прах в аптеките. Тя не съдържа калории и е естествен сгъстител, който придава на соса консистенция и гладкост. Използва се в малки количества - 1/4 чаена лъжичка на 150 мл течност - и се сгъстява, когато се държи на топло.

Царевично нишесте. Тази съставка е отличен сгъстител. Тя е въглехидрат, но количеството, което ще използвате за сгъстяване, е пренебрежимо малко - 1 чаена лъжичка за 125 мл течност. Както и гумата гуар, царевичното нишесте позволява да се получи гладък сос, главно бешамел, без да се добавят мазнини. Преди употреба го разтворете в малко студена течност - вода, мляко или бульон, преди да го добавите към топлата смес. Тя се сгъстява при варене.

Кубчета зеленчуков бульон. Те са много полезни за приготвяне на някои сосове не само като сгъстители и заместители на олиото в салатения сос, но също и главно, смесени с нарязан на ситно и запечен до златисто лук, като гарнитура на печено месо и риба.

На базата на тези съставки ви предлагам няколко рецепти за основни сосове.

 
Сос винегрет

Много важен сос, използван през смесения период за салати и сурови зеленчуци. Приготвя се по два начина и задоволява почти всички вкусове.

Винегрет с парафиново масло.
За да получите сoс с приятен вкус, трябва да разредите маслото с минерална вода и да наблегнете на оцета и горчицата. Спазвайте бедните пропорции:
1 супена лъжица парафиново масло
1 лъжица минерална вода
2 лъжици винен оцет
1 лъжица горчица

Посолете и поръсете с черен пипер. Сладокусниците, могат да добавят ароматни треви, соев сос, сос табаско или уорчестър.

Винегрет със зеленчуков бульон.
Разтворете в 2 супени лъжици топла вода в 1 кубче зеленчуков бульон, после прибавете 1 равна чаена лъжичка царевично нишесте, 2 супени лъжици оцет и 1 супена лъжица горчица.

 
Сос майонеза

Класическа майонеза с парафиново масло. Поставете в купа един жълтък, малко сол, черен пипер и 1 чаена лъжичка оцет. Размесете добре. Добавете, като продължавате да бъркате, размитото парафиново масло капка по капка. Когато сосът започне да се сгъстява, проверете дали няма нужда от още подправки. Сега е моментът да прибавите горчицата, за да улесните сгъстяването.

Зелена майонеза. Приготвя се по същия начин, като се добавят накълцани на ситно листа от керевиз и пресен лук.

Майонеза без парафиново масло. Намачкайте едно твърдо сварено яйце с вилица и го смесете с 50 г нискомаслена извара. Добавете ароматни треви, сол и черен пипер.

 
Сос беарнез

Трябват ви шалот, тарос, оцет и две яйца. В една малка чашка оцет сварете ситно нарязания шалот. Добавете тароса цял или нарязан, според вкуса ви. Оставете сместа да изстине, след това я изсипете върху два жълтъка, като бъркате, както се бърка майонеза.
Добавете 2 чаени лъжички парафиново масло, посолете, поръсете с черен пипер, затоплете на водна баня и поднесете със студено или топло месо.

 
Сос равигот

Смесете едно намачкано твърдо сварено яйце, три ситно нарязани средни корнишона, една малка глава настърган лук и една китка магданоз и мащерка с 200 г нискомаслено кисело мляко, 1/2 чаена лъжичка горчица и сол.

Сосът равигот се сервира с риба, твърдо сварени яйца, меса и зеленчуци.

 
Форум » » » Рецепти на Пиер Дюкан » Рецепти за Ударния режим на чистите Белтъчини - Сосове
Страница 1 из 41234»
Поиск:
Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Surprise | Surprise2

Контакт         54.205.140.252           Събота          03.12.2016, 11:36